Από πολλές πηγές ο φόρος υπέρ των Tαμείων.

Οικονομικές Ειδήσεις

30 Ιανουάριος 2010
ΣTHN επιβολή φορολογίας σε διάφορες «πηγές» προσανατολίζονται οι ηγεσίες των Yπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για την εξασφάλιση του νέου φόρου-πόρου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου Taxheaven.gr

Από πολλές πηγές ο φόρος υπέρ των Tαμείων.    

ΣTHN επιβολή φορολογίας σε διάφορες «πηγές» προσανατολίζονται οι ηγεσίες των Yπουργείων Εργασίας και Οικονομικών για την εξασφάλιση του νέου φόρου-πόρου υπέρ των ασφαλιστικών ταμείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδος και Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου δεν έχουν καταλήξει ακόμη από πού θα προέρχεται ο νέος φόρος-πόρος υπέρ του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης κάτι που θα γίνει αμέσως μόλις επιστρέψουν από τις ανειλημμένες υποχρεώσεις τους στο εξωτερικό, ενδέχεται και εντός του Σαββατοκύριακου.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη σε κοινή συνέντευξη Tύπου των δυο υπουργών.Τα δύο υπουργεία εξετάζουν πολλά εναλλακτικά σενάρια, ωστόσο, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, φαίνεται και οι δυο υπουργοί να συγκλίνουν στην άποψη ότι «όλοι πρέπει να πληρώσουν από λίγο». Συγκεκριμένα προτείνεται μέσω της νέας φορολογικής κλίμακας από την άμεση φορολογία εισοδημάτων να παρακρατείται ένα ποσό το οποίο θα δίνεται στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς σήμερα παρακρατείται μόνον ένα μικρό ποσοστό από τον ΦΠΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι το Yπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης αναζητά την εξασφάλιση τουλάχιστον 3 δισ. ευρώ ετησίως.

Παράλληλα, στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης εξακολουθεί να υπάρχει η πρόταση της ΓΣΕΕ για επιβολή φόρου σε πηγές όπως τα διανεμόμενα κέρδη ορισμένων επιχειρήσεων, οι χρηματιστηριακές συναλλαγές, οι συμβάσεις μεγάλων έργων, τα κέρδη από λαχεία, τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, καζίνο, οι εταιρίες που δεν καταβάλλουν ΦΠΑ, ενδεχομένως και οι τράπεζες. Ωστόσο, οι ηγεσίες των υπουργείων μελετούν με ποια νομική φόρμουλα θα μπορούσε να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο, ώστε να αποφευχθούν τυχόν αναταράξεις στην κίνηση κεφαλαίων για την οικονομία.

 Πηγη Express