Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επανάσταση υπόσχεται το iPad της Apple

29 Ιανουάριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Ο «τρίτος δρόμος» ανάμεσα στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) και τους φορητούς υπολογιστές, είναι πραγματικότητα. Και το όνομα αυτού iPad, όπως αποκαλεί η Apple τον νέο υπολογιστή ταμπλέτα, που φιλοδοξεί να είναι το απόλυτο γκάτζετ της νέας δεκαετίας.
Επανάσταση υπόσχεται το iPad της Apple

Ο «τρίτος δρόμος» ανάμεσα στα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) και τους φορητούς υπολογιστές, είναι πραγματικότητα. Και το όνομα αυτού iPad, όπως αποκαλεί η Apple τον νέο υπολογιστή ταμπλέτα, που φιλοδοξεί να είναι το απόλυτο γκάτζετ της νέας δεκαετίας.

Ο καινοτόμος υπολογιστής αποτελεί μια πλήρη ψηφιακή συσκευή που υποστηρίζει όλα τα πολυμέσα, ενώ μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως ηλεκτρονικό βιβλίο. Οι χρήστες του θα μπορούν να σερφάρουν με ασύρματη σύνδεση στο διαδίκτυο, να ακούν μουσική, να παρακολουθούν ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα, να αποθηκεύουν φωτογραφίες, να διαβάζουν ηλεκτρονικές εκδόσεις βιβλίων, εφημερίδων και περιοδικών, να παίζουν ηλεκτρονικά παιχνίδια, ενώ ταυτόχρονα θα μπορούν να το χρησιμοποιούν και ως υπολογιστή.


Οθόνη αφής
Η νέα συσκευή είναι μια οθόνη αφής 10 ιντσών, η οποία θυμίζει σε εμφάνιση το κινητό τηλέφωνο της Apple, iPhone, σε μεγαλύτερο μέγεθος. Διαθέτει χωρητικότητα 16 ή 64 Gigabyte και η μπαταρία της εξασφαλίζει δέκα ώρες λειτουργίας σε κάθε φόρτιση, ενώ μπορεί να παραμείνει φορτισμένη έως και 30 ημέρες.

Η τιμή της συσκευής, που θα κυκλοφορήσει διεθνώς το επόμενο δίμηνο, θα κυμαίνεται μεταξύ 500-700 δολαρίων. Το μοντέλο που θα υποστηρίζει υπηρεσίες 3G αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο στις ΗΠΑ. Δίχως να κρύβει τον ενθουσιασμό του για το νέο προϊόν της εταιρείας του, ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Στιβ Τζομπς, χαρακτήρισε το iPad «μια πραγματικά μαγική και επαναστατική συσκευή», με την οποία δεν μπορεί να συγκριθεί καμία υπάρχουσα συσκευή, καθώς προσφέρει στους χρήστες πρωτόγνωρες εμπειρίες.


Φρενίτιδα
Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια της χθεσινοβραδινής επίσημης παρουσίασης, «με το iPad κρατάτε στην κυριολεξία όλο τον Παγκόσμιο Ιστό στα χέρια σας». Πριν από την παρουσίαση είχε προηγηθεί μια πρωτοφανής φρενίτιδα στα διεθνή ΜΜΕ αναφορικά με τη νέα αποκάλυψη της Apple.

Είναι γεγονός ότι η εταιρεία έχει ανεβάσει πλέον τον πήχυ πολύ ψηλά, καθώς την περασμένη δεκαετία κατάφερε να επανεφεύρει τον εαυτό της, φέρνοντας πραγματική επανάσταση στο χώρο της ψυχαγωγίας με την ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής πολυμέσων iPod, το ηλεκτρονικό δισκοπωλείο iTunes και το κινητό τηλέφωνο iPhone και διεισδύοντας στο διπολική ηγεμονία της Microsoft και της Google.


Αμφίβολο στοίχημα
Λίγες ώρες ωστόσο πριν από την παρουσίαση του iPad και ενώ αρκετές πληροφορίες είχαν διαρρεύσει σε μεγάλο μέρος του Τύπου, εμφανίστηκαν αρκετές αναλύσεις που κάνουν λόγο για ένα αμφιβόλου έκβασης «στοίχημα» της Apple. Απαντες συμφωνούν ωστόσο στη γενναιότητα της εταιρείας να ανοίξει μια νέα αγορά, αναγνωρίζοντας ότι είναι σε θέση να τη διαμορφώσει και να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτήν.Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης