Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο Γεν. Δείκτης στις 882,7 μονάδες με άνοδο 0,54%

Ο Γεν. Δείκτης στις 882,7 μονάδες με άνοδο 0,54%

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο απέδειξε ότι οι μικρές διακυμάνσεις και οι χαμηλές συναλλαγές ίσως δίνουν τις μεγάλες ανόδους. Η 8η συνεχόμενη ανοδική συνεδρίαση είχε εύρος διακύμανσης Γενικού Δείκτη 3 μονάδες (879-882 μονάδες) μόλις 41 εκατ. ευρώ αλλά ένα θετικό ισοζύγιο κερδισμένων/ χαμένων (65 μετοχές ανοδικά και 48 καθοδικά).

Τελικά ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 882,7 μονάδες με άνοδο 0,54%. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,67% με τα περισσότερα blue chips να κινούνται ανοδικά ενώ αντίθετα διόρθωσε ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (-0,39%). Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τα Τρόφιμα-Ποτά είχαν άνοδο 2,10% λόγω Coca-Cola HBC, οι τράπεζες αυξήθηκαν 1,49% με άνοδο ιδιαίτερα ισχυρή στην ΕΤΕ που επιβεβαιώνει την ανοδική της πορεία του Ιουλίου, τα Βιομηχανικά Προϊόντα-Υπηρεσίες είχαν άνοδο 1,09% και τα Ταξίδια-Αναψυχή 0,97% λόγω Aegean. Στον αντίποδα υποχώρηση είχαν τα προσωπικά-οικιακά προϊόντα (-1,91%), ο δείκτης Πετρελαίου-Αερίου (-0,87%), οι Κατασκευές (-0,47%) και οι χρηματοοικονομικές (-0,33%).

Οι 4 τραπεζικές μετοχές είχαν μία πολύ δυνατή ανοδική αντίδραση, ΟΤΕ, Coca-Cola HBC και ΟΠΑΠ συνέχισαν ανοδικά και αυτοί ενώ Μυτιληναίος, Lamda Development παραμένουν σε ανοδικό κανάλι. Επέστρεψε στην άνοδο η μετοχή της Ελλάκτωρ.

Εταιρικά αποτελέσματα

Τα εταιρικά αποτελέσματα συνεχίζουν να δίνουν δυναμική στις μετοχές. Σήμερα την τιμητική του είχε ο όμιλος Τιτάν που παρουσίασε εξαιρετικά αποτελέσματα. Ωστόσο η μετοχή υποχώρησε οριακά δείχνοντας ότι κάποιοι ακολουθούν το 'αγοράζω στη φήμη, πουλάω στην είδηση'.

Διεθνείς αγορές

Ανοδικά κινούνται οι δείκτες στις αμερικανικές αγορές που επαναπροσεγγίζουν τα ιστορικά υψηλά. Και εδώ τα εταιρικά αποτελέσματα είναι αυτά που τροφοδοτούν την ανοδική κίνηση. Άνοδο καταγραφούν προς το τέλος των συνεδριάσεών τους και οι μεγαλύτερες ευρωπαϊκές αγορές. Είναι σαφές ότι τα πακέτα στήριξης των Κεντρικών Τραπεζών σε συνδυασμό με εταιρικά αποτελέσματα και τις εκτιμήσεις για την ανάπτυξη των οικονομιών συντηρούν την ανοδική κίνηση των αγορών.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης