Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστροφή της επιχειρηματικής αισιοδοξίας στην Ευρώπη

Επιστροφή της επιχειρηματικής αισιοδοξίας στην Ευρώπη

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Ανοδική τάση έχει διαμορφωθεί για το οικονομικό κλίμα στην Ευρώπη με την εμπιστοσύνη των επιχειρήσεων να σκαρφαλώνει σε επίπεδα-ρεκόρ τον Ιούλιο, καθώς ανακάμπτει η επιχειρηματική δραστηριότητα μετά το τέλος των lockdowns.

Οι βιομηχανίες λειτουργούν σε πλήρη ρυθμούς μετά την ισχυρή ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας και την καταναλωτική δραστηριότητα που εστιάζει στα ταξίδια και τις υπηρεσίες που δεν ήταν διαθέσιμα κατά τη διάρκεια μεγάλων χρονικών διαστημάτων της πανδημίας.

Ο μηνιαίος δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης αυξήθηκε στις 119 μονάδες. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή του δείκτη το 1985, έναντι των 117,9 μονάδων τον Ιούνιο.

Η εμπιστοσύνη των υπηρεσιών έδειξε την καλύτερη πορεία από το 2007. Η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007.

Στο μεταξύ, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πρόσφατα αναθεώρησε προς τα πάνω τις οικονομικές του προβλέψεις για την ευρωζώνη για το τρέχον και το επόμενο έτος, προβλέποντας δυναμική ανάπτυξη για τις τέσσερις μεγαλύτερες οικονομίες του μπλοκ τους επόμενους μήνες.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ετοιμάζεται για μια «ισχυρή» αύξηση της παραγωγής στο τρέχον τρίμηνο, αν και έχει επίσης προειδοποιήσει ότι οι αναζωπυρώσεις των λοιμώξεων -μαζί με τους περιορισμούς που επιφέρουν- απειλούν να περιορίσουν την ανάκαμψη.

Οι βιομηχανίες αναφέρουν πλήρη βιβλία παραγγελιών και ορισμένοι- που επηρεάζονται αρνητικά από τις ελλείψεις σε τσιπ και άλλες πρώτες ύλες - βλέπουν βελτιώσεις στο μέλλον.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης