Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κατεβαίνουν ρολά σε Εφορίες και Τελωνεία.

28 Ιανουάριος 2010
  • Οι εφοριακοί, ξεκινούν μια εβδομάδα νωρίτερα τις απεργιακές κινητοποιήσεις.
Κατεβαίνουν ρολά σε Εφορίες και Τελωνεία.

Οι εφοριακοί, ξεκινούν μια εβδομάδα νωρίτερα τις απεργιακές κινητοποιήσεις.

«Μπακ άουτ» στην προσπάθεια ενίσχυσης των εσόδων του προϋπολογισμού την κρισιμότερη περίοδο για την ελληνική οικονομία, αναμένεται να προκαλέσει  το απεργιακό κύμα των εφοριακών και τελωνειακών. Οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών ετοιμάζονται να «κλείσουν» τις εφορίες και τα τελωνεία της χώρας αντιδρώντας έντονα στην πρόθεση της κυβέρνησης να περικόψει τα επιδόματα τους και να καταργήσει τον αυτοτελή τρόπο φορολόγησης τους.

Οι εφοριακοί, ξεκινούν μια εβδομάδα νωρίτερα  τις απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι εφοριακοί σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισαν την  πραγματοποίηση 48ωρης απεργίας στις 4 και 5 Φεβρουαρίου ενώ  έχουν ήδη προκηρύξει ακόμη δυο 24ωρες απεργίες στις 10 και 17 Φεβρουαρίου.

Οι  τελωνειακοί ξεκινούν προειδοποιητικές απεργίες στις 11 και 12 του ίδιου μήνα συμμετέχοντας επίσης στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 10 Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Οικονομικών επισπεύδει τις διαδικασίες είσπραξης του ΕΤΑΚ του 2008 αποστέλλοντας τα τελευταία εκκαθαριστικά σημειώματα  σε  820.000 φορολογούμενους.

Δυο χρόνια μετά την επιβολή του ΕΤΑΚ από την προηγούμενη κυβέρνηση που ταλαιπώρησε εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενους  η διαδικασία είσπραξης του φόρου για το 2008 βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία.  Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η είσπραξη του ΕΤΑΚ και από τους φορολογούμενους που κλήθηκαν να διορθώσουν  λάθη και παραλείψεις στο έντυπο Ε9

Πηγή Ημερησία

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης