Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συγχωνεύονται 200 φορείς του δημόσιου τομέα.

28 Ιανουάριου 2010
  • ΜE στόχο το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών η κυβέρνηση προχωρεί στην κατάργηση και συγχώνευση περίπου 200 φορέων του Δημοσίου και στη μείωση των μισθών των προέδρων και διευθύνοντων συμβούλων δημοσίων οργανισμών
Συγχωνεύονται 200 φορείς του δημόσιου τομέα.

 ΜE στόχο το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών η κυβέρνηση προχωρεί στην κατάργηση και συγχώνευση περίπου 200 φορέων του Δημοσίου και στη μείωση των μισθών των προέδρων και διευθύνοντων συμβούλων δημοσίων οργανισμών

Ακόμη η κυβέρνηση δεσμεύεται ότι οι υπάλληλοι θα μεταταχθούν αλλού ή θα καταλάβουν κενές οργανικές θέσεις του Δημοσίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η κυβέρνηση θεωρεί επιβεβλημένη τη διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. Επίσης δεσμεύεται ότι σύντομα θα υπάρξει εξορθολογισμός των συγκοινωνιακών φορέων του λεκανοπεδίου της Αττικής, καθώς δεν μπορεί κάθε γραμμή του μετρό να διαθέτει και διαφορετικό δ.σ.

Χθες πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην αίθουσα του Yπουργικού Συμβουλίου, υπό την προεδρία του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου και με τη συμμετοχή υπουργών από οργανισμούς που συγχωνεύονται ή καταργούνται, όπου ελήφθησαν και οι σχετικές αποφάσεις.

Ως ενδεικτικές περιπτώσεις αναφέρονται οι εξής συγχωνεύσεις.

• Δημιουργείται Πολυτεχνικό Κέντρο που θα περιλαμβάνει το ΕΚΕΠΥ (Κεραμικά), ΕΒΕΤΑΜ (εταιρία βιομηχανικής έρευνας), ΕΛΚΑ (Κέντρο Αργυροχρυσοχοΐας).

• Δημιουργείται Ενιαίος Φορέας Τυποποίησης Μετρολογίας που θα περιλαμβάνει τον ΕΛΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τυποποίησης) και το ΕΣΙΔ (Εθνικό Σύστημα Διαπίστευσης).

• Aπορρόφηση της Εταιρίας Διανομής Αερίου από τη ΔΕΠΑ.

• Ενοποίηση τεσσάρων οργανισμών του Yπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

• Κατάργηση του Εθνικού Ταμείου Κοινωνικής Συνοχής, που είναι ανενεργό.

• Στο Υπουργείο Παιδείας καταργούνται ανενεργοί φορείς όπως η Εθνική Ακαδημία Γραμμάτων, η Ιόνιος Ακαδημία, το Διεπιστημονικό Συμβούλιο Eρευνας, οι Ιχθυοκαλλιέργειες Αχελώου, η Εταιρία Ανάπτυξης Ναυτιλιακής Τεχνολογίας κ.ά.

Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης