Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 858,13 μονάδες με άνοδο 0,46% ο Γενικός Δείκτης

Στις 858,13 μονάδες με άνοδο 0,46% ο Γενικός Δείκτης

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Οι παρεμβάσεις των κεντρικών τραπεζών συντηρούν αποτιμήσεις στα χρηματιστήρια

Η άνοδος των διεθνών αγορών οφείλεται στην παρέμβαση των κεντρικών τραπεζών και όχι στην ανατροπή δεδομένων υγειονομικών ή οικονομικών. Αυτό σημαίνει ότι τα προβλήματα είναι εδώ και θα μας ταλαιπωρήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ούτε βέβαια η ροή κεφαλαίων από τις Κεντρικές τράπεζες θα συνεχιστεί επ' αόριστον. Οι τελευταίες συνεδριάσεις σε Αμερική, Ευρώπη και Ασία μάλλον ως συνεδριάσεις 'αναστήλωσης' κεφαλαιοποιήσεων μπορούν να θεωρηθούν παρά ως συνεδριάσεις με πραγματικό αγοραστικό ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει και για το ελληνικό χρηματιστήριο.

Ο Γενικός Δείκτης έφτασε ήδη πολύ κοντά στα επίπεδα των 860 μονάδων καλύπτοντας μέρος των απωλειών από την προηγούμενη υποχώρηση. Ουσιαστικά θα πρέπει μέχρι το τέλος του μήνα να αυξηθεί κατά 2-3% προκειμένου να φτάσει στα επίπεδα της προηγούμενης Παρασκευής. Η σημερινή εικόνα δεν ήταν πειστική. Το πιθανότερο, εκτιμούν χρηματιστηριακοί αναλυτές, είναι να δούμε συσσώρευση πέριξ των 860-870 μονάδων στο θετικό σενάριο. Στο αρνητικό σενάριο και πάλι οι 850μονάδες αποτελούν μία καλή στήριξη.

Στις 858,13 μονάδες ο Γεν. Δείκτης

Πολύ κοντά στην επιστροφή προς τις 860 μονάδες βρέθηκε σήμερα ο Γενικός δείκτης ο οποίος με άνοδο 0,46% διαμορφώθηκε στις 858,13 μονάδες, εξέλιξη που ήταν λίγο ως πολύ προβλέψιμη μετά την άνοδο και των ευρωπαϊκών αγορών λόγω των αποφάσεων της ΕΚΤ που ουσιαστικά συνεχίζουν την πολιτική στήριξης των οικονομιών. Το ελληνικό χρηματιστήριο μπορεί να αντέδρασε ανοδικά για τρίτη συνεδρίαση αλλά ο Γενικός Δείκτης δεν έχει φτάσει ακόμη πάνω από τις 860 μονάδες. Πιθανότατα να το δούμε στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ή προς το τέλος του μήνα. Η αξία συναλλαγών ήταν η χαμηλότερη του 2021 και μόλις ξεπέρασε τα 30 εκατ. Ευρώ.

Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 69 έκλεισαν ανοδικά και οι 36 πτωτικά. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE Large Cap αυξήθηκε κατά 0,4% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης είχε άνοδο 0,84%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι τεχνολογίας 2,13%, Χρηματοοικονομικών υπηρεσιών 1,84%, Τροφίμων-Ποτών 1,31%, Τηλεπικοινωνιών 1%, Πετρελαίου-Αερίου 0,85%. Πτωτικά κινήθηκαν οι Πρώτες Ύλες (-0,14%) και οριακά (-0,09%) οι τράπεζες με την μετοχή της Eurobank να καταγράφει άνοδο με ικανοποιητικές συναλλαγές ενώ αντίθετα διόρθωσε η ΕΤΕ. Από τα υπόλοιπα blue chips ξεχώρισε η άνοδος της μετοχής του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, του Μυτιληναίου, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης