Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών Αττικής: Ανακοίνωση σχετικά με την ασθένεια των λογιστών

Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών Αττικής: Ανακοίνωση σχετικά με την ασθένεια των λογιστών

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τις 4/6/21 όταν η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. εξέδιδε ανακοίνωση που έβαζε σε περίοπτη θέση, τη διεκδίκηση του δικαιώματος των λογιστών στην ασθένεια και την εγκυμοσύνη και καλούσε (σωστά) την πολιτεία να επιλύσει το χρόνιο αυτό πρόβλημα.

Πρόσφατα ένας συνάδελφος μας διαγνώστηκε με σοβαρή ασθένεια, (καρκίνος) και ευρισκόμενος σε έκτακτη ανάγκη και ανωτέρα βία, απευθύνθηκε με αίτημα του κατ’ αρχή στο διοικητή της ΑΑΔΕ (7/6/21), ως κατά νόμο αρμόδιο σύμφωνα με το άρθρο 61 Ν. 4174/2013 να χορηγήσει αναστολή των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες του καθώς και αναστολή της εμπρόθεσμης ενημέρωσης των βιβλίων, έως τις 31/12/2021 λόγω της φύσης της ασθένειας.    

Ο διοικητής της ΑΑΔΕ αντί να απαντήσει ως όφειλε, παρέπεμψε το αίτημα στις επιμέρους φορολογικές διευθύνσεις, οι οποίες με τη σειρά τους δηλώνουν αναρμόδιες ….. Στον διοικητή  ΑΑΔΕ απεστάλη και εξώδικο προκειμένου να απαντήσει. Από τη μεριά του μέχρι σήμερα ουδεμία απάντηση δόθηκε ….

Η μόνη γραπτή (και αχαρακτήριστη) απάντηση που έλαβε ο συνάδελφος ήταν από την διεύθυνση ΚΒΣ η όποια είναι η εξής: «περαιτέρω, σε ζητήματα δικής μας αρμοδιότητας, ο χρόνος  ενημέρωσης των λογιστικών αρχείων (βιβλίων) ρυθμίζεται με τις  διατάξεις του άρθρου 6 του ν. 4308/2014 όπου μεταξύ άλλων, ορίζεται  ότι σε κάθε περίπτωση η ενημέρωση γίνεται εντός του απαιτούμενου χρόνου για την έγκαιρη σύνταξη των χρηματοοικονομικών καταστάσεων»

Πάλι καλά που μάθαμε μέχρι πότε γίνεται η ενημέρωση των βιβλίων!!!.

Ο συνάδελφος ενημέρωσε γραπτά και προφορικά τους προέδρους της ΠΟΦΕΕ και της  ΕΦΕΕΑ (της οποίας είναι μέλος) για το αίτημα που υπέβαλε στην ΑΑΔΕ, την απάντηση που έλαβε και τους καλούσε να πάρουν πρωτοβουλίες για τη δικαίωση, όχι μόνο του ατομικού αιτήματος αλλά και τη λύση στην πράξη του χρόνιου αιτήματος της ασθένειας των λογιστών.

Οι απαντήσεις που δόθηκαν ήταν αν μη τι άλλο εξοργιστικές, όπως συμβουλές για αχαρακτήριστη προσφυγές κ.λπ. Όταν τους επισημάνθηκε σε τηλεφωνική επικοινωνία  ότι αυτό δεν αποτελεί λύση και ούτε είναι στις διεκδικήσεις του κλάδου, πέρασαν στην αντεπίθεση με επιχειρήματα του στυλ:
Ο χρόνος που ζητάς είναι υπερβολικός!!!
Προέχουν τα έσοδα του κράτους!!!
Έπρεπε να είχες προβλέψει (τι άραγε;)!!!
Η απάντηση  που σου έδωσαν ήταν η ενδεδειγμένη!!!
Δεν έχω χρόνο να ασχοληθώ με το θέμα σου δουλεύω!!!

Φυσικά σε καμία ενέργεια δεν προχώρησαν, ούτε στις επιστολές απάντησαν..


Καλύτερους «συνεργάτες» το υπουργείο και η ΑΑΔΕ δεν μπορούσαν να βρουν. Σήμερα πέταξαν και το τελευταίο φύλλο συκής οι δήθεν υπερασπιστές των δικαιωμάτων του κλάδου. Αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά ότι είναι εχθροί των αυτοαπασχολούμενων λογιστών και όταν υποχρεώνονται να «δεχτούν» κάποια αιτήματα όπως το αίτημα της ασθένειας των λογιστών στην ολομέλεια των προέδρων, το κάνουν μόνο για το θεαθήναι.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη στάση της συνδικαλιστικής μας ηγεσίας, την εχθρική συμπεριφορά τους απέναντι στο συνάδελφο.

Είναι επικίνδυνοι!!! Πρέπει να απομονωθούν και επιτέλους να αλλάξουν και οι συσχετισμοί στο ανώτερο συνδικαλιστικό μας όργανο.

Καταγγέλλουμε την ανάλγητη και απάνθρωπη συμπεριφορά του διοικητή της ΑΑΔΕ  απέναντι στο συνάδελφο. Καλούμε την κυβέρνηση να επιλύσει άμεσα το θέμα της ασθένειας για τους αυτοαπασχολούμενους λογιστές, οι οποίοι εξαναγκάζονται από τις συνθήκες που έχουν επιβληθεί στον κλάδο, όχι μόνο να δουλεύουν εκτός ανθρωπίνων ορίων, αλλά και με σοβαρές ασθένειες που μπορεί να έχουν ανεπανόρθωτες συνέπειες για την υγεία αλλά και την ίδια τους τη ζωή. Ανάλογα μέτρα πρέπει να παρθούν και για τις γυναίκες που βρίσκονται σε εγκυμοσύνη και αναγκάζονται να δουλεύουν μέχρι την τελευταία μέρα με σοβαρούς κινδύνους για τις ίδιες και τα παιδιά.

Καλούμε όσους συναδέλφους αντιμετωπίζουν πρόβλημα υγείας, που τους εμποδίζει στην άσκηση του επαγγέλματος να μη διστάσουν να δημοσιοποιήσουν το θέμα τους με κάθε τρόπο.

Καλούμε το σύνολο των συναδέλφων να καταδικάσουν την αχαρακτήριστη συμπεριφορά ΕΦΕΕΑ και ΠΟΦΕΕ, να διεκδικήσουμε ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ καθιέρωση της ασθένειας των λογιστών με τη διαδικασία ιατρικής γνωμάτευσης από τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες  

Απαιτούμε αναστολή όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων και αντίστοιχα της ενημέρωσης των λογιστικών βιβλίων, για όσο διάστημα κριθούν οι ασθενείς συνάδελφοι ανίκανοι για εργασία και τουλάχιστον δύο μηνών μετά από αυτό. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να προσυπογράψουν για αυτήν τη διεκδίκηση.

Αθήνα, 22/07/2021

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ
 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης