Αποτελέσματα live αναζήτησης

Τρ. Αλεξιάδης: Να παγώσουν οι αυξήσεις των τραπεζών στις χρεώσεις τους για προμήθειες και έξοδα

Τρ. Αλεξιάδης: Να παγώσουν οι αυξήσεις των τραπεζών στις χρεώσεις τους για προμήθειες και έξοδα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Αναφορά του προς τoυς Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων ο βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Τρύφων Αλεξιάδης, σε συνέχεια ανάλογων προηγούμενων κοινοβουλευτικών του παρεμβάσεων, φέρνει στη Βουλή την ανακοίνωση - διαμαρτυρία του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (Β.Ε.Π.) για την αδικαιολόγητη αύξηση  των χρεώσεων προμηθειών και εξόδων από τις τράπεζες  στις συναλλαγές των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες μελών του Β.Ε.Π., ενώ μέχρι το τέλους Ιουνίου 2021 το κόστος για την αποστολή εμβάσματος σε άλλη τράπεζα ή στο εξωτερικό ήταν ένα (1) ευρώ, από την 1η Ιουλίου έγινε 1,40 ευρώ. Η εφαρμογή του μέτρου, που φαίνεται αμελητέο, αν ληφθεί υπόψη ο όγκος των συναλλαγών, σημαίνει μια πρόσθετη υπερβολική επιβάρυνση για τις επιχειρήσεις που διεκπεραιώνουν πλήθος συναλλαγών.

Βιοτέχνες και επιχειρηματίες βλέπουν τις τράπεζες να προχωρούν σε αυξήσεις, την ώρα  που αντιμετωπίζουν τεράστιο πρόβλημα με τις πολύ μεγάλες υποχωρήσεις στους τζίρους τους και το πως θα ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Β.Ε.Π. η κίνηση αυτή των τραπεζών σημαίνει ένα επιπρόσθετο βάρος για τις επιχειρήσεις στις καθημερινές τους συναλλαγές, ενώ «η συγκεκριμένη εποχή δεν ενδείκνυται για τέτοιου είδους αυξήσεις».

Ο Τρ. Αλεξιάδης έχοντας εκφράσει από το παρελθόν και από όποια θέση βρέθηκε την αντίθεσή του στο ύψος των προμηθειών στις συναλλαγές με τις τράπεζες, συντάσσεται με την έκκληση του Β.Ε.Π. να παγώσει κάθε κίνηση για αύξηση των εν λόγω χρεώσεων και ζητά απαντήσεις και ενημέρωση από τους αρμόδιους Υπουργούς σχετικά με την ανταπόκρισή τους στο αίτημα.

Επισυνάπτεται η Αναφορά του Βουλευτή και το δελτίο Τύπου του Β.Ε.Π.


Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων Αναφορά
προς τους κ.κ.

Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Υπουργό Οικονομικών

Θέμα: Διαμαρτυρία Β.Ε.Π. για την αύξηση χρεώσεων προμηθειών και εξόδων τραπεζών

Ο Βουλευτής Β’ Πειραιά Αλεξιάδης Τρύφων καταθέτει ως Αναφορά το Δελτίο Τύπου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά (13/07/21), μέσω του οποίου καταγγέλλει την αύξηση του κόστους για την αποστολή εμβάσματος σε άλλη τράπεζα ή στο εξωτερικό από ένα (1) ευρώ που ήταν μέχρι το τέλος του Ιουνίου 2021 σε 1,40 ευρώ από την 1η Ιουλίου 2021. Το ποσό αυτό μπορεί να θεωρείται μικρό, αλλά στο σύνολο των συναλλαγών που κάνει μια επιχείρηση, είναι μια επιβάρυνση που στο άθροισμα της είναι σημαντική, δεδομένου ότι διανύουμε μια δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας και των επιπτώσεών της σε αυτές.

Ο Πρόεδρος του Β.Ε.Π. κ. Γεώργιος Παπαμανώλης – Ντόζας επισήμανε ότι «αντί οι τράπεζες να βάλουν πλάτη σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία που ζούμε λόγω της πτώσης του τζίρου των επιχειρήσεων και τις αδυναμίας να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους, βάζουν αυτό το επιπλέον ποσό στο κόστος προμήθειας το οποίο μπορεί να θεωρείται «μικρό» όμως σαν συνολικό άθροισμα είναι υπολογίσιμο.

Στην συνέχεια επισήμανε και την ηθικότητα του θέματος καθώς αυτές οι αυξήσεις είναι κόντρα στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, διότι οι επιχειρήσεις έχουν υποστεί τεράστιες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες, οι οποίες δυσχεραίνουν ακόμα περισσότερο την επιβίωσή τους. Κλείνοντας τονίζει ότι αυτό το κόστος δεν έχει να κάνει με επιπρόσθετη εργασία του προσωπικού των τραπεζών αφού όλα πραγματοποιούνται πλέον ηλεκτρονικά καθώς, επίσης δεν υπήρξε αύξηση του κόστους στους μισθούς. Εκτός από αυτό οι τράπεζες έχουν προβεί σε μια αρκετά μεγάλη μείωση στον αριθμό των καταστημάτων τους που έχει σαν αποτέλεσμα και την μείωση στο λειτουργικό κόστος τους».

Επισυνάπτεται το Δελτίο Τύπου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά
 
Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 16 Ιουλίου 2021

Ο καταθέτων Βουλευτής
Αλεξιάδης Τρύφων


Συνημμένα

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης