Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστροφή 500 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες υπέρ ΙΚΑ.

25 Ιανουάριος 2010
  • TO ποσό των 500 εκατ. ευρώ ζητεί ο υπουργός Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδος, με επιστολές που θα στείλει αύριο, από τις τράπεζες. Το ποσό αυτό αφορά την κάλυψη ελλειμμάτων που μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την απορρόφηση έξι Tαμείων των τραπεζών από το 2004 έως το 2010. Ο υπουργός Εργασίας έχει ενημερώσει εκ των προτέρων τις ηγεσίες των τραπεζών για την κίνησή του αυτή, ωστόσο άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Επιστροφή 500 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες υπέρ ΙΚΑ.             

TO ποσό των 500 εκατ. ευρώ ζητεί ο υπουργός Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδος, με επιστολές που θα στείλει αύριο, από τις τράπεζες. Το ποσό αυτό αφορά την κάλυψη ελλειμμάτων που μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την απορρόφηση έξι Tαμείων των τραπεζών από το 2004 έως το 2010. Ο υπουργός Εργασίας έχει ενημερώσει εκ των προτέρων τις ηγεσίες των τραπεζών για την κίνησή του αυτή, ωστόσο άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
 

Εν τω μεταξύ την Τρίτη ο κ. Λοβέρδος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, από τον οποίο ζητά την καταβολή 142 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ. Ο υπουργός είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη και νομικά τα 660 εκατ. ευρώ που οφείλει ο πρώην εθνικός αερομεταφορέας στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ είναι το Δημόσιο, το οποίο χρωστάει 7,8 δισ. ευρώ. (από τη μη έγκαιρη καταβολή του 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο σύμφωνα με το νόμο 3029/02).

 Πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης