Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστροφή 500 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες υπέρ ΙΚΑ.

25 Ιανουάριου 2010
  • TO ποσό των 500 εκατ. ευρώ ζητεί ο υπουργός Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδος, με επιστολές που θα στείλει αύριο, από τις τράπεζες. Το ποσό αυτό αφορά την κάλυψη ελλειμμάτων που μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την απορρόφηση έξι Tαμείων των τραπεζών από το 2004 έως το 2010. Ο υπουργός Εργασίας έχει ενημερώσει εκ των προτέρων τις ηγεσίες των τραπεζών για την κίνησή του αυτή, ωστόσο άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
Επιστροφή 500 εκατ. ευρώ από τις τράπεζες υπέρ ΙΚΑ.             

TO ποσό των 500 εκατ. ευρώ ζητεί ο υπουργός Εργασίας Ανδρ. Λοβέρδος, με επιστολές που θα στείλει αύριο, από τις τράπεζες. Το ποσό αυτό αφορά την κάλυψη ελλειμμάτων που μεταφέρθηκαν στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ από την απορρόφηση έξι Tαμείων των τραπεζών από το 2004 έως το 2010. Ο υπουργός Εργασίας έχει ενημερώσει εκ των προτέρων τις ηγεσίες των τραπεζών για την κίνησή του αυτή, ωστόσο άγνωστο παραμένει ποια θα είναι η αντίδραση των πιστωτικών ιδρυμάτων.
 

Εν τω μεταξύ την Τρίτη ο κ. Λοβέρδος θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του ΟΤΕ Π. Βουρλούμη, από τον οποίο ζητά την καταβολή 142 εκατ. ευρώ για την κάλυψη του ελλείμματος του ΤΑΠ-ΟΤΕ στο ΙΚΑ. Ο υπουργός είναι έτοιμος να διεκδικήσει ακόμη και νομικά τα 660 εκατ. ευρώ που οφείλει ο πρώην εθνικός αερομεταφορέας στον μεγαλύτερο ασφαλιστικό φορέα της χώρας.

Ωστόσο, ο μεγαλύτερος οφειλέτης του ΙΚΑ είναι το Δημόσιο, το οποίο χρωστάει 7,8 δισ. ευρώ. (από τη μη έγκαιρη καταβολή του 1% του ΑΕΠ κάθε χρόνο σύμφωνα με το νόμο 3029/02).

 Πηγή Express


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης