Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση απο την AKIOE : Νέα αντίληψη νέα ήθη νέοι κανόνες στη Δημοκρατία.

  • Έγκαιρα παραιτηθήκαμε από την θέση ευθύνης του Γενικού Γραμματέα που κατείχαμε. Η ενέργειά μας αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντίληψης μερικών να συνεχίζουν να θεωρούν το Ο.Ε.Ε πάρεργο.
Ανακοίνωση απο την AKIOE : Νέα αντίληψη νέα ήθη νέοι κανόνες στη Δημοκρατία.

Έγκαιρα παραιτηθήκαμε από την θέση ευθύνης του Γενικού Γραμματέα που κατείχαμε. Η ενέργειά μας αυτή είναι αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης αντίληψης μερικών να  συνεχίζουν να  θεωρούν το Ο.Ε.Ε πάρεργο.

Οι κύριοι αυτοί δεν ενδιαφέρθηκαν ούτε ενδιαφέρονται για την λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συνάδελφοι. Δεν τήρησαν ούτε τηρούν  τις δεσμεύσεις τους και δεν  απαιτούν   λύσεις σε όλα, όσα είχαμε συμφωνήσει.

Παραιτηθήκαμε από την θέση του Γενικού Γραμματέα και δηλώσαμε ότι δεσμευόμαστε να στηρίξουμε όποιον προταθεί για την θέση του Γ.Γ. προκειμένου το Ο.Ε.Ε. να μην οδηγηθεί σε εκλογές.

Προς γενική μας έκπληξη, «οι έμπειροι συνδικαλιστές»,  επικαλούμενοι διάταξη που λέει : «Όταν απουσιάζει ο Γενικός Γραμματέας αντικαθίσταται από τον γηραιότερο εκλεγμένο μέλος στην Κ.Δ.», συμπλήρωσαν την θέση με τον γηραιότερο συνάδελφο της ΠΑΣΚΟ.

 Όμως αγαπητοί συνάδελφοι ο συνάδελφος της ΑΚΙΟΕ παραιτήθηκε από την θέση του Γ.Γ. δεν παραιτήθηκε και από  μέλος της ΚΔ. Είναι παρών σε κάθε συνεδρίαση.

Συνάδελφοι όταν παραιτείται ένας συνάδελφος από ένα όργανο και συνεχίζει να παραμένει ως απλό μέλος είθισται να γίνεται εκλογή για την αντικατάσταση του . Αυτό γίνεται σε όλους τους θεσμούς της κοινωνίας και φυσικά έτσι γινόταν και στην  Κεντρική Διοίκηση  από την ίδρυση του Ο.Ε.Ε.

Δημοκρατία δεν είναι τι σε εξυπηρετεί αλλά τι οφείλεις να πράττεις άσχετα αν δεν είναι προς το συμφέρον σου.

Μήπως οι συνάδελφοι της ΔΗ.ΚΙ.Ο και της ΠΑ.Σ.Κ.Ο προχώρησαν σ’  αυτή τη συμφωνία  για να ροκανίσουν το χρόνο μέχρι το τέλος του επόμενου χρόνου που θα γίνουν οι εκλογές;

Μήπως για να μην φανεί η απραξία τους  και η αδιαφορία τους για την πορεία του Φορέα μας, μιας και οι φιλοδοξίες τους δεν συμπίπτουν με αυτές των χιλιάδων μελών μας;

Μήπως να μοιραστούν ή να εκχωρηθούν  δράσεις αποκλειστικής αρμοδιότητας του Οικονομικού Επιμελητηρίου; γιατί πως αλλιώς να δικαιολογηθεί το γεγονός,  σεμινάρια που υλοποιούσε το Οικονομικό Επιμελητήριο για τα μέλη του να ανασταλούν,  και βασικός διοργανωτής να γίνει η Φορολογική Επιθεώρηση και το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. ;

Πως δικαιολογείται η συμπεριφορά των δύο μεγάλων παρατάξεων (ΔΗΚΙΟ και ΠΑΣΚΟ) να αφήνουν  τον πρώην υπουργό Οικονομίας Οικονομικών κ. Παπαθανασίου να λειτουργεί σε βάρος του Ο.Ε.Ε. ; και αυτοί να εξαντλούνται  σε κορώνες εσωτερικής κατανάλωσης χωρίς να παίρνουν  καμία πρωτοβουλία;

Φθάσαμε στο σημείο για επαγγελματικά θέματα ζωτικής σημασίας, το Ο.Ε.Ε. να εκπροσωπείται είτε δια κομματικών είτε δια υπηρεσιακών παραγόντων.

Θεωρούμε οι μεμονωμένες παρεμβάσεις της παράταξής μας ήταν αυτές που δεν επέτρεψαν στον ανεκδιήγητο πρώην Υπουργό κ. Παπαθανασίου στην  εκχώρηση της πιστοποίησης των Λογιστικών Γραφείων - σε συνδικαλιστική οργάνωση που ελέγχετε από την ΝΔ. Ουδείς  δεν αντιλήφτηκε τις μεθοδεύσεις του κ. Παπαθανασίου.

Οι ελάχιστες αναλαμπές δραστηριότητας του Οικονομικού Επιμελητηρίου δεν θα ολοκληρωθούν και θα σβήσουν προτού καν φθάσουν στον τελικό Πολιτικό αποδέκτη.

Τώρα με την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού επιδιώκουν να δείξουν ότι κόπτονται για το ΟΕΕ, τώρα ξαναθυμήθηκαν τα αποτελέσματα των ομάδων εργασίας της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων, τώρα θυμήθηκαν ότι το ΟΕΕ πρέπει να έχει θέσεις και να προτείνει, τώρα ξαναθυμήθηκαν ότι πρέπει να είμαστε κοντά στο συνάδελφο, τώρα μέχρι να εξασφαλίσουν και να υλοποιήσουν κάποια προσωπικά φιλόδοξα σχέδια.

Εμείς όπως πάντα και συνεχώς θα είμαστε παρόντες σε κάθε ενέργεια που στηρίζει το επάγγελμα και προβάλλει το ΟΕΕ. Θα είμαστε παρόντες και θα συνδράμουμε σε ότι μας βγάζει από την μιζέρια χωρίς σκοπιμότητες και εξαρτήσεις.

Ανεξάρτητη Κίνηση Οικονομολόγων Ελλάδας

www.akioe.gr

[email protected]


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης