Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιχείρηση στα Τρίκαλα, εντοπίστηκε να εκδίδει εικονικά φορολογικά στοιχεία.

22 Ιανουάριου 2010
  • Με την επιβολή προστίμων άνω των 4,4 εκατ. ευρώ ολοκληρώνεται ο έλεγχος που πραγματοποίησε η ΥπΕΕ Θεσσαλίας σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με έδρα τα Τρίκαλα. Η επιχείρηση εντοπίστηκε να εκδίδει εικονικά φορολογικά στοιχεία. Πρόκειται, επίσης, να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα, για αδικήματα που, σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, επισύρουν ποινές κάθειρξης έως 10 ετών.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : [email protected]
Αθήνα, 22 Ιανουαρίου 2010
 
Ανακοίνωση σχετικά με έλεγχο που πραγματοποίησε η ΥπΕΕ Θεσσαλίας σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με έδρα τα Τρίκαλα:

Με την επιβολή προστίμων άνω των 4,4 εκατ. ευρώ ολοκληρώνεται ο έλεγχος που πραγματοποίησε η ΥπΕΕ Θεσσαλίας σε μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με έδρα τα Τρίκαλα. Η επιχείρηση εντοπίστηκε να εκδίδει εικονικά φορολογικά στοιχεία. Πρόκειται, επίσης, να υποβληθεί μηνυτήρια αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα, για αδικήματα που, σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία, επισύρουν ποινές κάθειρξης έως 10 ετών.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΥπΕΕ Θεσσαλίας, προέκυψε ότι, για το διάστημα από 2001 έως 2008, η εν λόγω επιχείρηση εξέδιδε και διοχέτευε προς διάφορες επιχειρήσεις της Ελλάδας πλήθος φορολογικών στοιχείων, για υπηρεσίες που ποτέ δεν παρασχέθηκαν.

Η επιχείρηση δεν είχε υλικοτεχνική υποδομή ή εργαζόμενο προσωπικό, δεν προσκόμισε τα λογιστικά της βιβλία στους ελεγκτές της ΥπΕΕ, ενώ από ετών δεν έχει υποβάλλει δηλώσεις Φόρου Εισοδήματος και ΦΠΑ. Περαιτέρω, αν και το ύψος των συναλλαγών που περιγράφονται στα τιμολόγια απαιτούσε, σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΒΣ, στις περισσότερες των περιπτώσεων εξόφληση με δίγραμμες επιταγές ή μέσω τραπεζικών λογαριασμών, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόστηκε μεταξύ των εμπλεκόμενων επιχειρήσεων.

Η σχετική έκθεση ελέγχου διαβιβάστηκε στην αρμόδια ΔΟΥ, για την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων επιβολής προστίμων και λοιπών διοικητικών ποινών.
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης