Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εφοριακοί: Μείον 770 ευρώ κάθε μήνα.

22 Ιανουάριος 2010
  • Το «ψαλίδισμα» των επιδομάτων σε συνδυασμό με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης τους θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του ονομαστικού τους μισθού κατά 20% έως 30% .
Εφοριακοί: Μείον 770 ευρώ κάθε μήνα.

Το «ψαλίδισμα» των επιδομάτων σε συνδυασμό με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης τους θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του ονομαστικού τους μισθού κατά 20% έως 30% .

Έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι εφοριακοί, οι οποίοι αντιδρούν έντονα στην περικοπή των επιδομάτων τους που οδηγεί σε  σημαντική μείωση των  αποδοχών τους.

Το «ψαλίδισμα» των επιδομάτων σε συνδυασμό με την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης τους θα είχε ως αποτέλεσμα την μείωση του ονομαστικού τους μισθού κατά 20% έως 30% υποστηρίζουν οι εφοριακοί, ποσοστό που μεταφράζεται σε μείωση των ονομαστικών αποδοχών κατά μέσο όρο 770 ευρώ. 

Ειδικότερα, οι εφοριακοί υπολογίζουν ότι θα «χάσουν» το μήνα:

-         -         150 ευρώ κατά μέσο όρο από την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης των επιδομάτων τους (ΔΙΒΕΤ) το 50% των οποίων φορολογείται σήμερα αυτοτελώς με συντελεστή 15%.

-         -         400 ευρώ κατά μέσο όρο από την  περικοπή κατά 10% του κονδυλίου επιδομάτων των δημοσίων υπαλλήλων. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των εφοριακών, η περικοπή των επιδομάτων τους θα ξεπεράσει ακόμη και το 20%.  

-         -         220 ευρώ από την κατάργηση των εξόδων κίνησης που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών.

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Γ. Γρίβας  σημειώνει ότι  «οι εφοριακοί  δέχονται την κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης και ι το «πάγωμα» των αποδοχών πάνω από τις 2.000 ευρώ αλλά από εκεί και πέρα δεν αποδέχονται καμία άλλη μείωση των αποδοχών τους».

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης