Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στις 878,55 μονάδες με άνοδο 0,18% έκλεισε ο Γεν. Δείκτης

Στις 878,55 μονάδες με άνοδο 0,18% έκλεισε ο Γεν. Δείκτης
  • Τα μη χρηματοοικονομικά blue chips στήριξαν τον Γενικό Δείκτη

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Με άνοδο του Γεν. Δείκτη στις δημοπρασίες, η σημερινή χρηματιστηριακή συνεδρίαση κατάφερε να σταθεροποιηθεί σε επίπεδα Γεν. Δείκτη κοντά στις 880 μονάδες κλείνοντας στις 878,55 μονάδες με άνοδο 0,18%. Αυξημένες ήταν και οι συναλλαγές στα 68 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που διαπραγματεύθηκαν οι 54 έκλεισαν ανοδικά και οι 60 πτωτικά, άρα είχαμε αρνητικό ισοζύγιο. Αυτό που κράτησε θετικό πρόσημο στην συνεδρίαση ήταν η πολύ καλή συμπεριφορά συγκεκριμένων blue chips (ΟΤΕ,Μυτιληναίος, ΕΤΕ) που ενισχύθηκε προς το τέλος της συνεδρίασης. Βέβαια το οριακά ανοδικό κλείσιμο δεν αλλάζει την πλαγιοκαθοδική τάση για το ελληνικό χρηματιστήριο που ενισχύεται από την διορθωτική κίνηση των χρηματιστηριακών αγορών σε Ευρώπη και Αμερική. Η εκτίναξη των τιμών του πετρελαίου και η διάχυση των νέων μεταλλάξεων της πανδημίας αποτελούν τους νέους φόβους των αγορών.

Αρνητικές οι διεθνείς αγορές

Αν από την σημερινή συνεδρίαση κρατούμε μόνο το οριακά ανοδικό κλείσιμο και την διατήρηση των επιπέδων πέριξ των 880 μονάδων, η αρνητική εικόνα των ξένων αγορών λόγω πετρελαίου και πανδημίας, δεν μας επιτρέπει να είμαστε ιδιαίτερα αισιόδοξοι σε βραχυπρόθεσμο ορίζοντα. Η αυριανή συνεδρίαση θα δείξει εάν τελικά το ελληνικό χρηματιστήριο ακολουθεί την διόρθωση των ευρωπαϊκών αγορών (που παραμένουν όμως κοντά στα υψηλά τους) και σε ποιο βαθμό.

Τι έγινε στο ελληνικό χρηματιστήριο

Ο δείκτης Large Cap αυξήθηκε κατά 0,04% ενώ ο δείκτης Mid Cap υποχώρησε οριακά (-0,06%). Οι κλαδικοί δείκτες που είχαν την μεγαλύτερη ανοδική κίνηση ήταν οι Τηλεπικοινωνίες (2,27%), οι Πρώτες Ύλες (1,36%), τα Βιομηχανικά Προϊόντα (1%), οι Κατασκευές – Υλικά (0,77%). Πτωτικά κινήθηκαν οι κλάδοι των Ταξιδιών-Αναψυχής (-1,5%), Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (-1,07%), των Τραπεζών (-0,96%), της Τεχνολογίας (-0,7%).

Μοιράστηκαν οι τράπεζες

Στις τραπεζικές μετοχές, καταγράφηκε μία διαφοροποίηση με τις μετοχές της ΕΤΕ και της Πειραιώς να κινούνται ανοδικά και τις μετοχές Alpha Bank και Εurobank να υποχωρούν. Να τονίσουμε ότι η μετοχή της Alpha Bank έκλεισε στα επίπεδα τιμών που μπήκαν οι νέες μετοχές με αποτέλεσμα τα στελέχη της χρηματιστηριακής αγοράς να περιμένουν μία σταθεροποίηση στο επόμενο διάστημα παρά την πίεση του dilution.

Καλή εικόνα στα μη χρηματοοικονομικά blue chips

Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips, εξαιρετικά δυναμική ήταν η αντίδραση της μετοχής του ΟΤΕ που ουσιαστικά στήριξε την αγορά, της Μυτιληναίος, της Motor Oil, της ΔΕΗ, του Titan International, της Τερνα Ενεργειακή, της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, του ΟΛΠ, της Ελλάκτωρ που βοήθησαν από την αρχή της συνεδρίασης να συγκρατηθεί η πτώση του Γεν. Δείκτη και προς το τέλος να κλείσει με θετικό πρόσημο.
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης