Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συμβολαιογράφοι: Απόδοση παρακρατούμενων ποσών κατά τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων οφειλετών

Συμβολαιογράφοι: Απόδοση παρακρατούμενων ποσών κατά τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων οφειλετών
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Αναφορικά με την απόδοση των παρακρατούμενων ποσών από τους συμβολαιογράφους κατά τη διαδικασία μεταβίβασης ακινήτων οφειλετών, με το νέο Γενικό Έγγραφο 249057/Σ.412/02.07.2021 παρατίθενται εναλλακτικοί τρόποι συναλλαγής με τις περιφερειακές υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο.:

1) Στο Α΄ Περιφερειακό Κ.Ε.Α.Ο. Αθήνας, στο Β΄ Περιφερειακό Κ.Ε.Α.Ο. Αθήνας, στη Περιφερειακή Δ/νση Κ.Ε.Α.Ο. Πειραιώς, Βορείου & Νοτίου Αιγαίου καθώς και στο Περιφερειακό Κ.Ε.Α.Ο. Θεσσαλονίκης υπάρχουν οι εξής δυνατότητες:
i. έκδοση σχετικού RF, κατόπιν επικοινωνίας του συμβολαιογράφου με το υποκ/μα, και αυθημερόν εξόφληση αυτού σε Πιστωτικό ίδρυμα ή μέσω Internet Banking (τραπεζικό προϊόν: e – ΕΦΚΑ παραστατικά υποκαταστημάτων) ή
ii. προσκόμιση τραπεζικής επιταγής με το παρακρατηθέν ποσό ώστε να εκδοθεί σχετικό Γραμμάτιο Καθυστερούμενων (ΓΚ σειράς Μ) και να πιστωθεί άμεσα η καρτέλα του οφειλέτη (απαιτείται φυσική παρουσία στο υποκ/μα) ή
iii. κατάθεση του παρακρατηθέντος ποσού στον τραπεζικό λογαριασμό του περιφερειακού Κ.Ε.Α.Ο., κατόπιν επικοινωνίας του συμβολαιογράφου με αυτό.

2) Οι Περιφερειακές υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. που παρατίθενται στο Παράρτημα ως συστεγαζόμενες με Περιφερειακές Υπηρεσίες Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ) έχουν τις εξής δυνατότητες:
i. έκδοση σχετικού RF, κατόπιν επικοινωνίας του συμβολαιογράφου με το Κ.Ε.Α.Ο. και αυθημερόν εξόφληση αυτού σε Πιστωτικό ίδρυμα ή μέσω Internet Banking (τραπεζικό προϊόν: e – ΕΦΚΑ – παραστατικά υποκαταστημάτων)
ii. προσκόμιση τραπεζικής επιταγής με το παρακρατηθέν ποσό ώστε να εκδοθεί σχετικό Γραμμάτιο Καθυστερούμενων (ΓΚ σειράς Μ), το οποίο θα εκτελείται στο ταμείο της αντίστοιχης Περιφερειακής Υπηρεσίας Συντονισμού και Υποστήριξης (ΠΥΣΥ).

Αναφορικά με την είσπραξη παρακρατηθέντος τιμήματος με επιταγή, οι συμβολαιογράφοι δύναται κατ’ εξαίρεση να εξυπηρετούνται από τις πλησιέστερες σε αυτούς υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο., έστω και αν δεν αποτελούν αυτές τις υπηρεσίες έκδοσης των βεβαιώσεων περί διασφάλισης της εγκυκλίου 23. Για το σκοπό αυτό θα πραγματοποιείται κατά περίπτωση ενδοϋπηρεσιακή συνεννόηση.

3) Στις λοιπές περιφερειακές υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. (Χαλκίδας, Ελευσίνας, Καλαμάτας, Χανίων, Καβάλας, Βόλου και Καρδίτσας), οι οποίες δεν συστεγάζονται με τις ΠΥΣΥ, υπάρχει μόνο η δυνατότητα έκδοσης σχετικού RF, κατόπιν επικοινωνίας του συμβολαιογράφου με το Κ.Ε.Α.Ο., και αυθημερόν εξόφληση αυτού σε Πιστωτικό Ίδρυμα ή μέσω Internet Banking (τραπεζικό προϊόν: e – ΕΦΚΑ – παραστατικά υποκαταστημάτων).

Επίσης, για την διευκόλυνση και την κατά το δυνατόν προσωποποιημένη εξυπηρέτηση των συμβολαιογράφων έχουν δημιουργηθεί ξεχωριστοί λογαριασμοί ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στις Περιφερειακές υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο., με την μορφή «υποκατάστημα[email protected]» (π.χ. «[email protected]»), οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από τους συμβολαιογράφους για τις υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων, ώστε να υπάρχει άμεση ανταπόκριση των υπηρεσιών Κ.Ε.Α.Ο. στην τακτοποίηση των αποδοθέντων παρακρατούμενων ποσών από τους συμβολαιογράφους.

Ως εκ τούτου, με ευθύνη των αρμοδίων οργάνων των υπηρεσιών Κ.Ε.Α.Ο. οι νέοι λογαριασμοί ηλεκτρονικής αλληλογραφίας θα πρέπει να παρακολουθούνται καθημερινά από τους υπαλλήλους οι οποίοι θα επιφορτιστούν με τις εν λόγω εργασίες ώστε να ενημερώνονται για κάθε σχετικό ζήτημα άμεσα οι εμπλεκόμενοι συμβολαιογράφοι.

Επίσης, οι συμβολαιογράφοι δύνανται να παραγγέλλουν στις υπηρεσίες Κ.Ε.Α.Ο. την έκδοση των γραμματίων με κωδικό RF σε συγκεκριμένη ημερομηνία της επιλογής τους. Τα κατά παραγγελία γραμμάτια αυτά θα πρέπει να εκδίδονται την αιτούμενη ημερομηνία και να αποστέλλονται (από τους νέους λογαριασμούς ηλεκτρονικής αλληλογραφίας) στους συμβολαιογράφους οι κωδικοί RF αυθημερόν το αργότερο μέχρι τις 10:00 π.μ..Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης