Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ασφυκτική... επιτήρηση από ΕΕ για το έλλειμμα.

20 Ιανουάριου 2010 Σχόλια
  • ΣE ασφυκτικό «κλοιό» παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισέρχεται η Ελλάδα έως τον Ιούνιο. Η στενή επιτήρηση προβλέπει μηνιαία κοινοτική παρακολούθηση της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας...
Ασφυκτική... επιτήρηση από ΕΕ για το έλλειμμα.

ΣE ασφυκτικό «κλοιό» παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισέρχεται η Ελλάδα έως τον Ιούνιο. Η στενή επιτήρηση προβλέπει μηνιαία κοινοτική παρακολούθηση της εφαρμογής του Προγράμματος Σταθερότητας με βάση τις συστάσεις της Επιτροπής. Ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «ορόσημο» τον Ιούνιο, δεδομένου ότι τον μήνα αυτό θα γίνει η πρώτη εκτίμηση από κοινοτικής πλευράς αν υπάρχει απόκλιση ή όχι των στόχων του προγράμματος, με βάση φυσικά τις συστάσεις της Επιτροπής. Στη συνέχεια, εκτός από τη μηνιαία παρακολούθηση, θα εξετάζεται κάθε τρίμηνο η πορεία του προγράμματος σε επίπεδο ECOFIN.

Ο υπουργός χαρακτήρισε «θετικές» τις πρώτες αντιδράσεις των συναδέλφων του στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομίας για το Πρόγραμμα Σταθερότητας και τόνισε ότι το μεγάλο ζητούμενο από την κυβέρνηση είναι η υλοποίησή του.

Eξάλλου η Eurostat δεν αναμένεται να επικυρώσει τους αμέσως επόμενους μήνες τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία για τα ελλείμματα . Ερωτηθείς ο Γ. Παπακωνσταντίνου άφησε να εννοηθεί ότι η επικύρωση θα καθυστερήσει, εκφράζοντας μάλιστα την ανησυχία του για την καθυστέρηση αυτή, διότι δημιουργεί νευρικότητα στις αγορές.

 Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης