Αποκλείει αύξηση του ΦΠΑ ο υφυπουργός Οικονομικών.

Οικονομικές Ειδήσεις

17 Ιανουάριος 2010
Κατηγορηματικός σε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό. Taxheaven.gr

Αποκλείει αύξηση του ΦΠΑ ο υφυπουργός Οικονομικών.
Κατηγορηματικός σε ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ εμφανίστηκε ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό.

 Ο Φίλιππος Σαχινίδης τόνισε ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ και ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών, όσο και ο πρωθυπουργός έχουν απαντήσει αρνητικά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

"Αυτή τη στιγμή, το πρόβλημα της χώρας μας, δηλαδή η υστέρηση φορολογικών εσόδων, δεν έχει να κάνει με το γεγονός ότι οι συντελεστές είναι χαμηλοί, έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν υπήρχαν φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί.", δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Σαχινίδης πρόσθεσε: "Εμείς λοιπόν λέμε ότι δεν έχουμε κανέναν κίνδυνο να αυξήσουμε το συντελεστή του ΦΠΑ. Αυτό το οποίο θέλουμε είναι να βάλουμε ξανά τις φορολογικές αρχές να δουλέψουν, να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους, να κάνουμε διασταυρωτικούς ελέγχους και να αποκαταστήσουμε την φοροδοτική ικανότητα της οικονομίας και βεβαίως να πετύχουμε τους στόχους μας".

Πηγή Ελευθεροτυπία