Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέο ανοδικό βήμα για το Γενικό Δείκτη στις 927 μονάδες

14 Ιούνιου 2021 Σχόλια
Νέο ανοδικό βήμα για το Γενικό Δείκτη στις 927 μονάδες
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven

Η ελληνική χρηματιστηριακή αγορά αφουγκράστηκε τις ανοδικές τάσεις των υπόλοιπων 10 μεγαλύτερων ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων και έκλεισε θετικά. Στις ΗΠΑ, οι σημερινές συνεδριάσεις ξεκίνησαν με ήπιες διορθωτικές κινήσεις.

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 927,29 μονάδες με άνοδο 0,16%. Η αξία συναλλαγών ήταν χαμηλή στα 67 εκατ. ευρώ, δείγμα της στάσης αναμονής και αναζήτησης κατεύθυνσης ενόψει του β' εξαμήνου. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 68 έκλεισαν ανοδικά και οι 46 πτωτικά. Ο δείκτης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά 0,06% και ο FTSE Mid Cap 0,33%. Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Τροφίμων Ποτών (1,23%), Βιομηχανικών Προϊόντων-Υπηρεσιών (0,73%), Τεχνολογίας (0,48%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Υγείας (-2,54%), Εμπόριο (-1,23%), Τηλεπικοινωνίες (-0,99%).

Αυξημένη μεταβλητότητα στις τραπεζικές μετοχές και η πίεση στην Alpha Bank  

Η αυξημένη μεταβλητότητα των 4 τραπεζικών μετοχών ήταν καθοριστική για την εξέλιξη της συνεδρίασης. Σημαντικές οι πιέσεις στη μετοχή της Alpha Bank η οποία θα πραγματοποιήσει αύριο τη Γενική της Συνέλευση. Ήπιες διορθωτικές τάσεις σε ΟΤΕ και ΟΠΑΠ, μάζεψε την υποχώρηση της η μετοχή της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και ανοδικά έκλεισε η μετοχή της Μυτιληναίος, της ΔΕΗ, των ΕΛΠΕ και της Motor Oil.

Έντονη επιχειρηματική κινητικότητα ο Ιούνιος


Το υπόλοιπο Ιουνίου περιλαμβάνει πολλές Γενικές Συνελεύσεις για διανομές μερισμάτων, για αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και για ευρύτερες επιχειρηματικές κινήσεις. Πολλές εξ' αυτών θα δώσουν βραχυπρόθεσμες τάσεις οι οποίες ουσιαστικά θα ολοκληρώσουν το α' εξάμηνο.

Μακροοικονομικά, η πορεία του τουρισμού και τα αποτελέσματα από το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας θα κρίνουν και την πορεία του ΑΕΠ, τα δημοσιονομικά έσοδα ιδιαίτερα στο γ' και δ' τρίμηνο του 2021. Κάτω απ' αυτές τις συνθήκες, οι επαγγελματίες παραμένουν μεν 'αγοραστές' αλλά με σαφώς επιλεκτικά κριτήρια και αναδιαρθρώσεις χαρτοφυλακίων στο β' εξάμηνο.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης