Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της παράταξης Ε.Κ.Ε.Λ.Φ.Α. στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α. για παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15.06 στο Υπ. Οικονομικών - ΑΑΔΕ

Ανακοίνωση - Κάλεσμα της παράταξης Ε.Κ.Ε.Λ.Φ.Α. στην Ε.Φ.Ε.Ε.Α. για παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15.06 στο Υπ. Οικονομικών - ΑΑΔΕ
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

[email protected]

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφε - συναδέλφισσα,
το «αστείο» με τις δηλωτικές υποχρεώσεις πρέπει να τελειώσει. Σε κάθε ευκαιρία το φωνάζουμε κι αντ’ αυτού μας φορτώνουν με νέα βάρη. Κι αν δεν καταφέρουμε ν’ ανταπεξέλθουμε - φυσιολογικό για τα ανθρώπινα όρια - υπεύθυνοι είμαστε εμείς. Υπεύθυνοι απέναντι στις Δημόσιες Υπηρεσίες, στις τράπεζες, στους πελάτες - επαγγελματίες και μη -, σε όποιον και για ότι μέχρι τώρα μας αναθέτουν, όποτε θέλουν, χωρίς να μας ρωτήσουν. Αυτό τους ικανοποιεί!

Το ίδιο κάνουν και τώρα με το πρόγραμμα της «επιδότησης παγίων αναγκών». Σύμφωνα με την ΚΥΑ ΓΔΟΥ 504/28.5.2021, η καταληκτική ημερομηνία είναι η 17/6/2021, μια ημέρα πριν τη λήξη διορθώσεων στα έξοδα των ΜΥΦ. Προϋπόθεση όμως για την υποβολή της αίτησης ήταν η υποβολή δήλωσης. Αφού είδαν ότι αυτό είναι εξωπραγματικό, δέχτηκαν τουλάχιστον να οριστικοποιείται το Ε3, γι’ αυτό κι εκτός από την ανάγκη είσπραξης εσόδων, «βιάστηκαν» να ανοίξουν το σύστημα. Όλ’ αυτά θα γίνουν μέσα σε 13 ημέρες!

Η εφαρμογή στο TAXIS για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και του Ε3 άνοιξε στις 27/5/2021. Την ίδια μέρα βγήκαν και οι αποφάσεις για το Ε1. Αργότερα βγήκαν και οι οδηγίες για την υποβολή του Ν. Και κάπου ανάμεσα άνοιξε κι η υποβολή του Ν. Το σύστημα άνοιξε χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η εισαγωγή των στοιχείων, τη χρονιά που ξεκίνησε η πανδημία και με όλ’ αυτά που διαχειριστήκαμε. Άνοιξε χωρίς να έχουν προλάβει οι εταιρείες πληροφορικής να αναβαθμίσουν τα προγράμματα και τις εφαρμογές. Άνοιξε χωρίς να έχουν βγει όλες οι αποφάσεις κι οι οδηγίες. Ενώ οι καταληκτικές ημερομηνίες ανακοινώθηκαν πριν ακόμα ανοίξει το σύστημα!

Δεν διεκδικούμε κάποια χάρη. Απαιτούμε να τηρηθεί το αυτονόητο. Απαιτούμε να τηρηθεί τουλάχιστον η προθεσμία που ορίζει ο νόμος. Απαιτούμε τη μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας των φορολογικών δηλώσεων κι όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων, τουλάχιστον μέχρι τις 30/9/2021.

Όλ’ αυτά τα περιγράφουν με τα πιο μελανά χρώματα, όλοι όσοι ασχολούνται με το επάγγελμα κι αναγνωρίζουν αντικειμενικά την πραγματικότητα. Όλοι; Όχι όλοι δυστυχώς. Οι αιρετές συνδικαλιστικές μας πλειοψηφίες, ΕΦΕΕΑ και ΠΟΦΕΕ, παραμένουν απαθείς, υποτακτικές.

Καταλήγουν να είναι οι εκπρόσωποι της ΑΑΔΕ και του Υπουργείου Οικονομικών στους λογιστές, όχι το αντίστροφο για το οποίο εκλέχτηκαν. Η σημερινή συνδικαλιστική πρακτική πρέπει να ανατραπεί, οι σημερινές πλειοψηφίες πρέπει να πάρουν το μήνυμα!

Συνάδελφε – συναδέλφισσα,

σε καλούμε να ενώσεις τη φωνή σου μαζί μας στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τρίτη 15/6/2021, 11:00 το πρωί, στο Υπουργείο Οικονομικών - ΑΑΔΕ (Καραγεώργη Σερβίας 8).


Αθήνα, 11/6/2021
[email protected]

Ενωτική Κίνηση Επαγγελματιών Λογιστών-Φοροτεχνικών Αττικής




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης