Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (στην ΕΦΕΕΑ) - Καλεσμα για παρασταστη διαμαρτυρίας 15/6

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

12 Ιούνιος 2021
Taxheaven.gr



Δίκτυο Συνεργασίας και Παρέμβασης Λογιστών-Φοροτεχνικών (στην ΕΦΕΕΑ)

Ο κλάδος  των   Λογιστών  βρίσκεται σε μια πρωτόγνωρη  κατάσταση  που η  κλασσική  ρήση ΄΄κάθε περυσι και  καλύτερα ‘’ μοιάζει  απόλυτα ταιριαστή.

Διανύουμε  το πρώτο  δεκαπενθήμερο του Ιουνίου και επί της ουσίας  δεν είμαστε σε θέση να υποβάλλουμε με ασφάλεια και  επαγγελματική  ευσυνειδησία  φορολογικές  δηλώσεις.

Η πλήρης  ανεπάρκεια  και  ανικανότητα  όλων των εμπλεκόμενων  φορέων   (ΑΑΔΕ-Υ.Ο ) είναι πρωτοφανής στα  φορολογικά  χρονικά  της  Χώρας.

Οι συνάδελφοι είναι σε μια κατάσταση  που  δεν  μπορούν να ολοκληρώσουν  καμία εργασία και για αυτό  είναι απολύτως  υπεύθυνη η  φορολογική  Αρχή που δεν  προνόησε και δεν προγραμμάτισε ώστε να  αναρτηθούν  τα  στοιχεία  των  αποζημιώσεων  ειδικού σκοπού , επιδόματα επιστημόνων , και κάθε είδους  ΄΄βοήθεια΄΄  που έχει να κάνει με την πανδημία του  κορονωϊου.

Σε αυτά  τα πλαίσια  μοιάζει  ακατανόητη η  εμμονή  της  ΑΑΔΕ και του Υ.Ο  να θέτουν ως καταλητικη ημερομηνία  υποβολής  την   31/7  και εναλλακτικά την  28/8  όταν είναι πασιφανές  ακόμη και  στον πλέον αδαή  ότι  ο  όγκος  των  6.500.000  δηλώσεων  είναι ανθρωπίνως  αδύνατον  να  υποβληθούν σε αυτά  τα χρονικά  όρια.

Πέραν τούτου η  επιμονή   για εφαρμογή των  My data  από  1/7  μοιάζει  αστεία.

Οι  έως  τώρα  παρατάσεις  του μέτρου  προκύπτουν  γιατί πολύ απλά  η ίδια  η ΑΑΔΕ δεν είναι  σε καμία  περίπτωση έτοιμη να τα εφαρμόσει και  για  καμία  ΄΄ διευκόλυνση  των επιχειρήσεων και  των  λογιστών  ΄΄ δεν  γίνεται αυτή η διαδικασία.

Σε αυτή την συγκυρία   το ΔΙΚΤΥΟ  σε  παράλληλη δράση με τις   υπόλοιπες  παρατάξεις της μειοψηφίας   στην  ΕΦΕΕΑ θέτει  ένα  μίνιμουμ  αγωνιστικό πλαίσιο  διεκδικήσεων  ξεπερνώντας  την  απραξία  των ηγεσιών  ΕΦΕΕΑ και ΠΟΦΕΕ που ακολουθούν την διαχρονική  λογική  των  ΄΄συνεργατών  ΄΄  της ΑΑΔΕ και του ΥΟ,καλλιεργώντας την  πρακτική  της  υποταγής  ,που σαν αποτέλεσμα έχει την  πλήρη απαξίωση  γιατί  πολύ απλά  θεωρούμαστε ως  κλάδος και επαγγελματίες  βολικοί ,διαθέσιμοι ,υπάκουοι  και τα  ΄΄ παιδιά  για όλες τις δουλειές  ΄΄ δηλαδή  επί της ουσίας  , ακίνδυνοι.


Καλούμε τις συναδέλφισες & τους συναδέλφους της Αττικής να συμμετέχουν μαζικά σε παράσταση  διαμαρτυρίας  την Τρίτη  15  Ιουνίου  2021 στις  11:00 στο  Υπουργείο  Οικονομικών και την ΑΑΔΕ  ( Καραγεώργη Σερβίας  8  ) .