Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πάνω από τις 925 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

11 Ιούνιου 2021 Σχόλια
Πάνω από τις 925 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Εβδομαδιαία άνοδος 2,69% για τον Γενικό Δείκτη

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Άντεξαν και οι 923 μονάδες και ο Γενικός Δείκτης κατάφερε να κλείσει με μία οριακή άνοδο που παρά τις διορθώσεις 0,17% στις 925,83 μονάδες ενισχυμένος από τις τραπεζικές μετοχές που και πάλι έδειξαν δυναμική αλλά και από τα υπόλοιπα blue chips παρά τις όποιες μικροδιορθώσεις. Θα πρέπει να τονιστεί ότι η έντονη δυναμική που εμφάνισαν σήμερα τα ελληνικά ομόλογα (λόγω της επιβεβαίωσης της πολιτικής της ΕΚΤ) ενθάρρυναν και την άνοδο των μετοχών ειδικά των τραπεζικών που βλέπουν ότι τα έσοδα κεφαλαίου από τα ομόλογα θα διευρυνθούν μέσα στο β’ εξάμηνο 2021. Η εβδομάδα έκλεισε με πολύ καλή άνοδο 2,69% και μέση ημερήσια αξία συναλλαγών αυξημένη στα 71 εκατ. Ευρώ.

Ξένες Αγορές

Οι αμερικανικές ξεκίνησαν την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ανοδικά ενώ οι ευρωπαικές παρά το μεικτό και μέτριο ξεκίνημα κατάφεραν να βρεθούν προς το τέλος των συνεδριάσεών τους σε θετικές μεταβολές. Είναι φανερό ότι οι Κεντρικές Τράπεζες και οι πολιτικές τους είναι αυτές που καθορίζουν πλέον το χρηματιστηριακό παιχνίδι.

Αντοχές για τον Γενικό Δείκτη

Κατά την σημερινή συνεδρίαση ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 925,83 μονάδες πραγματοποιώντας νέο υψηλό 17 μηνών. Η αξία συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 70,5 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 63 ήταν ανοδικές και οι 46 πτωτικές. Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) αυξήθηκε κατά 0,19% και ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE Mid Cap ) είχε οριακή άνοδο για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Υγείας 1,72%, Πρώτων Υλών (0,77%), Προσωπικών - Οικιακών Προϊόντων (0,62%), Τραπεζών (0,51%).

Την μεγαλύτερη υποχώρηση είχαν οι κλάδοι Εμπορίου (-1,34%), Τροφίμων (-0,73%), Χρηματοοικονομικών Προϊόντων (-0,58%) και Ταξιδιών (-0,28%).

Επιχειρηματικές εξελίξεις, αυξήσεις μετοχικών κεφαλαίων και μερίσματα κυριαρχούν

Στις υπόλοιπες εξελίξεις της ημέρας, η συμφωνία ΓΕΚΤΕΡΝΑ και Motor Oil δημιουργεί νέες προοπτικές και στους δύο ομίλους, η μετοχή της Ελλάκτωρ συνεχίζει το ράλι προς υψηλότερα επίπεδα πριν την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ενώ ΟΤΕ και ΟΠΑΠ βρίσκονται στο επίκεντρο για τις μερισματικές τους αποδόσεις που ξεπερνούν το 4% για τον ΟΤΕ και το 4,2% για τον ΟΠΑΠ. Καλή συνεδρίαση για την μετοχή της Jumbo και της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή.

Στις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, η Alpha Bank βρίσκεται προ της Γεν. Συνέλευσης που αναμένεται να ακουστούν ενδιαφέρουσες απόψεις από όλες τις πλευρές.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης