Αποτελέσματα live αναζήτησης

e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία αυτόματης λήξης ασφάλισης μελών Νομικών Προσώπων

e-ΕΦΚΑ: Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία αυτόματης λήξης ασφάλισης μελών Νομικών Προσώπων
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Αθήνα, 9/06/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

e-ΕΦΚΑ: νέα ηλεκτρονική υπηρεσία αυτόματης λήξης ασφάλισης μελών Νομικών Προσώπων


O e-ΕΦΚΑ επεκτείνει την Ηλεκτρονική Υπηρεσία «Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών» και στους μη μισθωτούς ασφαλισμένους Ελεύθερους Επαγγελματίες και Αυτοαπασχολούμενους (τ. ΟΑΕΕ και τ. ΤΣΜΕΔΕ) οι οποίοι συμμετέχουν σε Νομικά Πρόσωπα (ΟΕ,ΕΕ, ΕΠΕ,ΙΚΕ,ΑΕ) με την ιδιότητα του εταίρου, ή διαχειριστή ή μέλους Δ.Σ. και επιθυμούν να υποβάλλουν αίτημα διακοπής της ασφάλισής τους στον e-ΕΦΚΑ.

Συγκεκριμένα, μέσω της ηλεκτρονικής υπηρεσίας, ο e-ΕΦΚΑ ενημερώνεται, μέσω διαλειτουργικότητας, από την ΑΑΔΕ για την παύση των ασφαλιστέων δραστηριοτήτων και αυτοματοποιημένα, διακόπτονται η ασφάλιση και η εισφοροδότηση, στην εφαρμογή «Έσοδα - Ασφάλιση Μη Μισθωτών». Με τον τρόπο αυτό καταργούνται μετακινήσεις από και προς τα τοπικά υποκαταστήματα του e-ΕΦΚΑ, εξοικονομούνται εργατοώρες και όλη η απαιτούμενη πληροφορία μεταφέρεται αυτόματα μεταξύ ΑΑΔΕ και e-ΕΦΚΑ.

Για την πρόσβαση στην Υπηρεσία o χρήστης εισέρχεται  είτε μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: Αρχική-> Εργασία και ασφάλιση-> Ασφάλιση-> Λήξη ασφάλισης μη μισθωτών (e-ΕΦΚΑ), είτε μέσω του  διαδικτυακού τόπου του e-ΕΦΚΑ: www.efka.gov.gr και ακολουθεί τη διαδρομή: Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Ελεύθερους Επαγγελματίες/Αυτοαπασχολούμενους->«Λήξη Ασφάλισης Μη Μισθωτών».

Από τη Διοίκηση του e-ΕΦΚΑ


Βλέπε και την από 3 Ιουνίου 2021 σχετική είδηση του κόμβου «Ηλεκτρονική υπηρεσία e-ΕΦΚΑ: Λήξη ασφάλισης μη μισθωτών ασφαλισμένων, Ελεύθερων Επαγγελματιών και Αυτοαπασχολούμενων, που συμμετέχουν σε Νομικά Πρόσωπα»




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης