Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: Απόσυρση τώρα του αντεργατικού εκτρώματος

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ: Απόσυρση τώρα του αντεργατικού εκτρώματος
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

www.dpko.gr

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΕΚΤΡΩΜΑΤΟΣ
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 10 ΙΟΥΝΗ
ΓΙΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΓΙΑ 7ΩΡΟ-5ΗΜΕΡΟ-35ΩΡΟ


Η ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ έθεσε επανειλημμένα στην Κεντρική Διοίκηση (ΚΔ) του ΟΕΕ το αντεργατικό νομοσχέδιο ζητώντας να συζητηθεί και απαιτώντας την απόσυρσή του, αφού δίκαια οι εργαζόμενοι το αποκαλούν έκτρωμα. Όπως αποδείχτηκε στις τρεις τελευταίες συνεδριάσεις, ΔΗΚΙΟ, ΠΔΣΟ, ΠΟΕ, ΠΟΦΕΕ, ΑΚΙΟΕ είναι διατεθειμένοι από κοινού να συνδιαλαγούν και να παζαρέψουν με την κυβέρνηση την «ταφόπλακα» των εργαζομένων. Σε κάθε περίπτωση οι παρατάξεις ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ σε σύμπνοια με την παράταξη της ΝΔ, αποφεύγουν, σαν «τον Διάολο το λιβάνι», να υιοθετήσουν, έστω να ψελλίσουν τη λαϊκή απαίτηση για απόρριψη και απόσυρση του αντεργατικού νομοσχεδίου.

Αφού πρώτα συμφώνησαν και συνέστησαν επιτροπή με «ειδικούς δικηγόρους» για να βρουν τα «θετικά» και τα «αρνητικά» του νομοσχεδίου, στην τελευταία συνεδρίαση παρέπεμψαν την όποια απόφαση σε επιτροπή με εκπροσώπους των παρατάξεων. Από κοινού οι παρατάξεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ επί της ουσίας παίζουν το παιχνίδι της κυβέρνησης, αφού δεν έχουν σημαντικές διαφορές ως προς τη φιλοσοφία του νομοσχεδίου.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να γίνει νόμος η καπιταλιστική ασυδοσία και η εργασιακή ζούγκλα:

• με την τελειωτική κατάργηση του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας με βάση το 8ωρο και τη θεσμοθέτηση της δυνατότητας ακόμα και  10ώρης εργασίας χωρίς πρόσθετη αμοιβή, που όπως αναφέρει το σχέδιο νόμου μπορεί να φτάσει μέχρι και σε 13 ώρες δουλείας.
• με την αύξηση των υπερωριών στις 150.
• με την ολοκληρωτική κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας σε περισσότερους κλάδους (όπως και στον κλάδο των λογιστικών υπηρεσιών), συνεχίζοντας πάνω στο νομοθετικό πλαίσιο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
• με τις μέχρι και 12 μέρες συνεχομένης δουλειάς.
• με την μονιμοποίηση της τηλεργασίας που αυξάνει την εντατικοποίηση της εργασίας.
• με το παραπέρα χτύπημα στο δικαίωμα της απεργίας και της συνδικαλιστικής δράσης. Το νομοσχέδιο βάζει στον «γύψο» την συνδικαλιστική οργάνωση και δράση των εργαζομένων.
Οι παρατάξεις ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ στην ΚΔ του ΟΕΕ με τις θέσεις και την τακτική να διαφωνούν και να κριτικάρουν σε λιγότερο ουσιώδη ζητήματα. Προσπαθούν να αποκρύψουν την ουσιαστική συμφωνία τους με τις στρατηγικές επιλογές του κεφαλαίου όπως:
• το Ταμείο Ανάκαμψης που προϋποθέτει την ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου για το μοίρασμα των δισεκατομμυρίων στους επιχειρηματικούς ομίλους.
• τις «βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές», που δεν είναι τίποτα άλλο παρά η ευελιξία στις σχέσεις εργασίας, η αύξηση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων
• τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας
• την αποδοχή του αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου, που ψήφισαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις και διατήρησε και ο ΣΥΡΙΖΑ.
• αποδέχονται την εφαρμογή της τηλεργασίας που είναι κατεύθυνση του ΣΕΒ και κορμός της είναι το σμπαράλιασμα του διαχωρισμού εργάσιμου–ελεύθερου χρόνου, της επαγγελματικής–οικογενειακής ζωής.

Συμφωνούν με τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε μηνιαία ή εξαμηνιαία βάση, αλλά διαφωνούν στον τρόπο, δηλαδή να γίνεται μέσω ΣΣΕ, όπως έγινε επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνούν στην τηλεργασία, αλλά με το δικαίωμα στην αποσύνδεση. Γνωρίζουν ότι ακόμα και με αποσύνδεση ένας εργαζόμενος μπορεί να συνεχίζει να εργάζεται, υπό την πίεση των προϊσταμένων του.

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΟΕΕ.
ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ. ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ  ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ.
ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ» ΑΛΛΟΘΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΙΛΩΝ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης