Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με 9.550 ηλεκτρονικούς υπολογιστές εξοπλίζονται ΑΑΔΕ, Υπ. Οικονομικών και ΓΓΠΣ

Με 9.550 ηλεκτρονικούς υπολογιστές εξοπλίζονται ΑΑΔΕ, Υπ. Οικονομικών και ΓΓΠΣ
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Μετά από διαγωνισμό που διενήργησε το Yπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων

Αθήνα, 8 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Με 9.550 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ισάριθμες οθόνες αναβαθμίζεται για το 2021 ο εξοπλισμός της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης μετά από κεντρικό διαγωνισμό που διενήργησε η Γενική Διεύθυνση Δημοσίων Συμβάσεων  του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων ως Εθνική Κεντρική Αρχή Αγορών.

Η σύμβαση θα αποσταλεί για προσυμβατικό έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο προκειμένου να ακολουθήσει η υπογραφή της και η παράδοση του εξοπλισμού.

Ειδικότερα, μέσω του διαγωνισμού πρόκειται να γίνει προμήθεια

για την ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ) σε επιτευχθείσες τιμές 7.375.958 € (προ ΦΠΑ) ·  
-7.700 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) μεσαίων επιδόσεων
- 600 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP)  υψηλών επιδόσεων
- 8.300 επίπεδων οθονών LED  23 ιντσών    

για το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ σε επιτευχθείσες τιμές  873.880 € (προ ΦΠΑ)
-1.000 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP) μεσαίων επιδόσεων
-1.000 επίπεδων οθονών LED  23 ιντσών

- και για τη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ (ΓΓΠΣ) σε επιτευχθείσες τιμές 253.287  € (προ ΦΠΑ)
- 250 επιτραπέζιων ηλεκτρονικών υπολογιστών (DESKTOP)  υψηλών επιδόσεων
- 250 επίπεδων οθονών LED  23 ιντσών.

Σημειώνεται ότι για τις ανάγκες τις ΑΑΔΕ προγραμματίζεται η προμήθεια άλλων 950 ηλεκτρονικών υπολογιστών εντός της επόμενης διετίας.

Ο Υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε:
«Είμαι εξαιρετικά ευτυχής που καταφέραμε να ολοκληρώσουμε έναν τόσο μεγάλου μεγέθους δημόσιο διαγωνισμό για την αγορά 9.550 ηλεκτρονικών υπολογιστών για την ψηφιακή αναβάθμιση της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, του Υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Με αυτό τον τρόπο το Υπουργείο Ανάπτυξης συμβάλει καθοριστικά στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης κάτι που έχει απόλυτη ανάγκη όλος ο επιχειρηματικός κόσμος της χώρας. Αισθάνομαι υπερήφανος που όλο αυτό έγινε με διαφάνεια και επιτυγχάνοντας πολύ καλές τιμές προς το συμφέρον του δημοσίου».

Ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, κ. Γιώργος Πιτσιλής, δήλωσε: «Εκφράζω τις ευχαριστίες όλων μας στην ΑΑΔΕ προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η ΑΑΔΕ συνεχίζει σταθερά την πλήρη ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της. Σε αυτό το πλαίσιο, η ενίσχυσή μας με 10.500 υπολογιστές συμβάλλει τα μέγιστα στη διευκόλυνση του έργου των εργαζομένων μας, ώστε να εξυπηρετούμε ταχύτερα και αποτελεσματικότερα τον πολίτη και την επιχείρηση μέσα από νέες ψηφιακές υποδομές, αλλά και να ενδυναμώσουμε το οπλοστάσιό μας στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και του λαθρεμπορίου».



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης