Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η βρετανική Εφορία για τις offshore εταιρείες.

10 Ιανουάριου 2010
  • «Είναι η τελευταία σου προειδοποίηση για τους offshore λογαριασμούς. Ενημέρωσέ μας ως τις 4 Ιανουαρίου». Το μήνυμα της βρετανικής Εφορίας προς τους κατόχους εξωχώριων (offshore) καταθετικών λογαριασμών είναι ξεκάθαρο
Η βρετανική Εφορία για τις offshore εταιρείες.

«Είναι η τελευταία σου προειδοποίηση για τους offshore λογαριασμούς. Ενημέρωσέ μας ως τις 4 Ιανουαρίου». Το μήνυμα της βρετανικής Εφορίας προς τους κατόχους εξωχώριων (offshore) καταθετικών λογαριασμών είναι ξεκάθαρο. Με καταχώριση στον βρετανικό Τύπο προειδοποιούν τους φορολογουμένους που προσπαθούν να ξεφύγουν, ότι αν δεν τακτοποιήσουν ως τη συγκεκριμένη ημερομηνία τη φορολογική τους υποχρέωση με συντελεστή 10%, τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με υπέρογκα πρόστιμα που φθάνουν ως το 100% του οφειλόμενου φόρου. Παράλληλα, θα αντιμετωπίσουν ποινικές διώξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η βρετανική Εφορία στην ανακοίνωσή της προειδοποιεί ότι είναι σε θέση να βρει τα στοιχεία των offshore τραπεζικών λογαριασμών και ότι τον τελευταίο χρόνο έχει ήδη εντοπίσει 30.000 άτομα, τα οποία έχει καλέσει με σχετική ειδοποίηση να περάσουν από τα γραφεία της. Η καταχώριση αυτή των βρετανικών αρχών, που φημίζονται για την αποτελεσματικότητα και την αυστηρότητά τους, αποτελεί μέρος της προσπάθειας κατά της φοροδιαφυγής που γίνεται μέσω offshore τραπεζικών λογαριασμών και γενικότερα εξωχώριων εταιρειών. Μάλιστα το σύνθημα της καμπάνιας αναφέρει: «Είναι καιρός να φέρουμε σε λογαριασμό τους offshore λογαριασμούς» . Στην ουσία, θα μπορούσε να πει κανείς ότι πρόκειται για επαναπατρισμό κεφαλαίων με ευνοϊκή ρύθμιση.

Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης