Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κράτησε τις 902,02 μονάδες ο Γενικός Δείκτης κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας

7 Ιούνιου 2021 Σχόλια
Κράτησε τις 902,02 μονάδες ο Γενικός Δείκτης κατά την πρώτη συνεδρίαση της εβδομάδας
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Θετικά κινήθηκαν οι ευρωπαϊκές αγορές και ήπια πτωτικά ξεκίνησαν οι αμερικανικές

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Η σημερινή συνεδρίαση στο Χρηματιστήριο Αξιών σε επίπεδο Γενικού Δείκτη ήταν μία από τις πλέον ανούσιες συνεδριάσεις του 2021. Ο Γενικός Δείκτης ξεκίνησε στις 902-903 μονάδες, πραγματοποίησε μία άνοδο μέχρι τις 907 μονάδες για να κλείσει τελικά στις 902,02 μονάδες με μεταβολή 0,05%. Ακόμη και οι διακυμάνσεις πολλών blue chips ήταν μικρές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ήταν πολύ μικρές. Το χαρακτηριστικό της συνεδρίασης ήταν οι ισχνές χρηματιστηριακές συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν και βέβαια το ενδιαφέρον για την μεσαία κεφαλαιοποίηση και μάλιστα σε συγκεκριμένους τίτλους. Ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 44,2 εκατ. Ευρώ και από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 53 έκλεισαν ανοδικά και οι 59 πτωτικά.

Ο δείκτης FTSE Large Cap μεταβλήθηκε κατά -0,09% και ο FTSE Mid Cap κατά 0,57%.

Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, την μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι Υγείας (3,07%), Τροφίμων-Ποτών (0,91%), Τραπεζών (0,38%) και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι Εμπορίου (-1,36%), Τηλεπικοινωνιών (-1,28%), Βιομηχανικών Προϊόντων (-1,10%), Προσωπικών και οικιακών προϊόντων (-0,78%).

Από τις τράπεζες, καλή συνεδρίαση είχε η μετοχή της Alpha Bank και με τον μεγαλύτερο όγκο συναλλαγών (είχε και τηλεδιάσκεψη με Έλληνες θεσμικούς επενδυτές για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου), η ΕΤΕ (0,38%) και η Πειραιώς (0,33%) ενώ η Eurobank έκλεισε αμετάβλητη σε σχέση με το κλείσιμο της Παρασκευής παρά το γεγονός ότι είχε πιεστεί χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης. Στα μη χρηματοοικονομικά blue chips άξια αναφοράς είναι η υποχώρηση της μετοχής του ΟΤΕ στο τέλος της συνεδρίασης, η μικρή υποχώρηση του ΟΠΑΠ και της Motor Oil ενώ καλή εικόνα είχαν η ΔΕΗ (1,19%), η Lamda Development (1,04%) , η Ιντραλοτ (11,24%) που συνεχίζει ανοδικά από την προηγούμενη εβδομάδα και η Coca Cola HBC που βρίσκεται σταθερά πάνω από τα 30 ευρώ. Από την μεσαία κεφαλαιοποίηση, η μετοχή των Πλαστικών Θράκης 'έκλεψε την παράσταση' με άνοδο 7,15% στα 6,74 ευρώ και πολλές συναλλαγές.

Διεθνείς αγορές

Οι ευρωπαϊκές αγορές ξεκίνησαν σήμερα με ελεγχόμενες πιέσεις και προληπτικές ρευστοποιήσεις αλλά μετά οι περισσότεροι δείκτες πέρασαν σε θετική μεταβολή. Ο ενιαίος φορολογικός συντελεστής ίσως δημιούργησε μεταβλητότητα σε συγκεκριμένες μετοχές πολυεθνικών ομίλων που μοιάζουν να επηρεάζονται απ' αυτόν. Οι αμερικανικές αγορές ξεκίνησε το απόγευμα (μετά τις 16.00 ώρα Ελλάδος) με ήπιες πτωτικές τάσεις που ενδεχομένως να αλλάξουν κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων. Πάντως οι αμερικανικοί δείκτες κινούνται στα ιστορικά υψηλά τους, όπως και ο γερμανικός DAX. Οι φόβοι για αναζωπύρωση των πληθωριστικών πιέσεων ίσως φρενάρουν τις επενδυτικές διαθέσεις των μεγάλων επενδυτικών ομίλων.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης