Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αγρότες: Βεβαίωση εγγραφής ΜΑΑΕ μέσω της ψηφιακής εφαρμογής του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων

Αγρότες: Βεβαίωση εγγραφής ΜΑΑΕ μέσω της ψηφιακής εφαρμογής του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

Αθήνα, 7 Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠΑΑΤ

ΥΠΑΑΤ: Με απόφαση Λιβανού ενεργοποιήθηκαν ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τη διευκόλυνση των αγροτών


Με στόχο τη διευκόλυνση των παραγωγών, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιος Λιβανός εξέδωσε απόφαση σύμφωνα με την οποία παρέχεται από 03-06-2021, η δυνατότητα να υποβληθούν και μέσω της ψηφιακής εφαρμογής του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), η οποία είναι διαθέσιμη στις Ψηφιακές Υπηρεσίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η αίτηση εγγραφής και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για τη χορήγηση της βεβαίωσης εγγραφής στο ΜΑΑΕ.

Επίσης, εκδίδεται μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΜΑΑΕ, η βεβαίωση για τη μετάκληση / απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, η οποία φέρει την υπογραφή της Προϊσταμένης της Γενικής Διεύθυνσης Αποκεντρωμένων Δομών και δεν χρήζει περαιτέρω επικύρωσης.

Η έκδοση της βεβαίωσης για τη μετάκληση / απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών στην αγροτική οικονομία, είναι δυνατή, μέσω της ψηφιακής υπηρεσίας του ΜΑΑΕ, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία της Ενιαίας Αίτησης Ενίσχυσης, τα οποία είναι καταχωρισμένα στην εφαρμογή και αφορούν το έτος 2020, χωρίς να απαιτείται αίτηση.

Η βεβαίωση εκτυπώνεται από την τελευταία σελίδα της εφαρμογής «Υποβολή δικαιολογητικών - Εκτύπωση Βεβαίωσης», επιλέγοντας την «Αναφορά βεβαίωσης για μετάκληση πολιτών τρίτων χωρών».

Οι επαγγελματίες αγρότες που επιθυμούν να εκδώσουν τη σχετική βεβαίωση θα μπορούν να εξυπηρετούνται, μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή ή του κινητού τους τηλεφώνου. Η είσοδός τους στην ψηφιακή εφαρμογή του Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων (ΜΑΑΕ), πραγματοποιείται αποκλειστικά από τους ίδιους ή από εξουσιοδοτημένο από αυτούς άτομο, με τη χρήση των κωδικών εισαγωγής στην εφαρμογή της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (Taxisnet).

Οι παρεχόμενες δυνατότητες συμβάλουν, ώστε να καταστεί εφικτός ο στόχος της επικοινωνίας, χωρίς την αυτοπρόσωπη παρουσία του ενδιαφερομένου, στο πλαίσιο της ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, πληροφοριών και δεδομένων μεταξύ φορέων του δημοσίου τομέα, των πολιτών και των επιχειρήσεων.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης