Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντικειμενικές αξίες: Η νέα πλατφόρμα για τον υπολογισμό τους - Από το 2022 ο νέος ΕΝΦΙΑ σε περισσότερες από τις υφιστάμενες 6 δόσεις

Αντικειμενικές αξίες: Η νέα πλατφόρμα για τον υπολογισμό τους - Από το 2022 ο νέος ΕΝΦΙΑ σε περισσότερες από τις υφιστάμενες 6 δόσεις
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΌπως προκύπτει από τις σχετικές ανακοινώσεις του Υπ. Οικ. για τις νέες αντικειμενικές αξίες και τον νέο ΕΝΦΙΑ, σε λίγες ημέρες, η ψηφιακή αναδιάρθρωση του συστήματος θα δώσει τη δυνατότητα στους πολίτες να ενημερωθούν, μέσω ψηφιακού χάρτη, σχετικά με τη ζώνη στην οποία ανήκει το ακίνητο που τους ενδιαφέρει, και να υπολογίσουν την αντικειμενική αξία του.

Η σχετική πλατφόρμα θα παρουσιαστεί από τα Υπουργεία Οικονομικών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός, σε συνάρτηση με τον διαθέσιμο δημοσιονομικό χώρο και τα δεδομένα της οικονομίας την επόμενη περίοδο, θα εξεταστεί το ενδεχόμενο περαιτέρω μείωσης της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας, σε συνέχεια της μεσο-σταθμικής μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 22%, η οποία τέθηκε σε ισχύ από το 2019.

Ο νέος ΕΝΦΙΑ σχεδιάζεται τους επόμενους μήνες.

Θα εφαρμοστεί από τις αρχές του 2022 και θα αποπληρωθεί σε περισσότερες από τις υφιστάμενες 6 δόσεις.

Οι όποιες μεταβολές και οι αυξήσεις στις αντικειμενικές αξίες δεν θα μεταφραστούν αυτομάτως σε αυξήσεις του ΕΝΦΙΑ, αφού οι συντελεστές υπολογισμού του φόρου θα προσαρμοστούν στις μεταβολές των αντικειμενικών αξιών ανέφερε ο Υπουργός.

Δείτε τη σχετική είδηση του κόμβου «Οι νέες αντικειμενικές αξίες - Επικαιροποίηση συστήματος αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων και νέος ΕΝΦΙΑ»

Δείτε επίσης το ΦΕΚ με τις νέες αντικειμενικές αξίες

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης