Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΣΕΕΛΦΟ Πρέβεζας: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Πρέβεζας με αφορμή την ΓΔΟΥ 504/2021 και την υποχρέωση υποβολής Ε3 ως 17/6

ΣΕΕΛΦΟ Πρέβεζας: Παράσταση διαμαρτυρίας στη ΔΟΥ Πρέβεζας με αφορμή την ΓΔΟΥ 504/2021 και την υποχρέωση υποβολής Ε3 ως 17/6
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά

ΣΕΕΛΦΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

Την Πέμπτη 03/06 και πριν την έκτακτη ολομέλεια της ΠΟΦΕΕ, πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας, συμβολικός αποκλεισμός και παράδοση ψηφίσματος μαζί με τη κοινή επιστολή των Συλλόγων της Ηπείρου στη ΔΟΥ Πρέβεζας. Το κάλεσμα έγινε με αφορμή την ΓΔΟΥ 504/28.5.2021 και την υποχρέωση υποβολής Ε3 ως 17/6. Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία και ήταν σχεδόν καθολική, δείχνοντας με αυτό το τρόπο ότι οι συνάδελφοι έχουν φτάσει στα όρια τους και ότι μπορούμε να αντιδράσουμε δυναμικά αν χρειαστεί.

Ακολουθεί η παρουσίασή της δράσης από το preveza news και τον κ.Ευσταθίου Γεώργιο τον οποίο και ευχαριστούμε για την δημοσιογραφική κάλυψη, όπως ευχαριστούμε και τον προϊστάμενο της ΔΟΥ κ. Τραχανά Αθανάσιο που άκουσε με προσοχή τους προβληματισμούς μας.

https://www.prevezanews.gr/allnews/ipiros/preveza/54150-symvolikos-apokleismos-tis-d-o-y-prevezas-apo-toys-logistes-erchetai-klimakosi-kinitopoiiseon/#.YLkVo-6nAgI.facebook


Μεγάλη η συμμετοχή στην κινητοποίηση - Παρέδωσαν ψήφισμα στον προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ.


Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα αυτονόητα και την εφαρμογή της λογικής, έδειξαν σήμερα πως είναι οι Λογιστές της Πρέβεζας, που πραγματοποίησαν κινητοποίηση στη Δ.Ο.Υ..

Η συμμετοχή ήταν μεγάλη αφού περισσότεροι από 40 επαγγελματίες του κλάδου, από Πρέβεζα, Καναλλάκι κ.ά., ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΣΕΕΛΦΟ και έδωσαν το ισχυρό «παρών» διαμαρτυρόμενοι για τον τρόπο με τον οποίο τους αντιμετωπίζει η πολιτεία.

Πρόκειται για την πρώτη μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που γίνεται στην Ήπειρο, ενώ όπως όλα δείχνουν οι κινητοποιήσεις, εάν δεν γίνουν δεκτά τα αιτήματά τους που είναι αιτήματα όλων των Λογιστών της χώρας, θα κλιμακωθούν.

Ο παραλογισμός που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι επαγγελματίες του κλάδου το επόμενο διάστημα, μετά τις αποφάσεις και τις ημερομηνίες που έχουν ανακοινωθεί, για τις υποχρεώσεις των φορολογούμενων, ενόψει και των φορολογικών δηλώσεων που πρέπει να κατατεθούν, δημιουργεί μια πραγματικότητα στην οποία δεν ισορροπούν η ανθρώπινη και η επαγγελματική ιδιότητα.

Ο φόρτος εργασίας που έχουν επωμιστεί είναι τεράστιος και σε όλο αυτό έρχονται οι καταληκτικές ημερομηνίες, που δεν βασίζονται στη λογική, να προκαλέσουν μεγαλύτερη αναστάτωση αλλά και αφόρητη πίεση, σε μια ήδη επιβαρυμένη χρονικά και ψυχικά περίοδο, 15 μήνες τώρα από την έναρξη της πανδημίας.

Ας μην ξεχνάμε πως ο κλάδος των Λογιστών, όπως και αυτός των Ιατρών ήταν από αυτούς που εξακολουθούσαν να λειτουργούν όλη την περίοδο της πανδημίας.

Το επόμενο διάστημα καλούνται να αντιμετωπίσουν ένα δυσανάλογο και δυσβάστακτο εργασιακό βάρος, ξεπερνώντας τους εαυτούς τους, μη έχοντας προσωπική ζωή και χωρίς πρακτικά να είναι εφικτό να ανταποκριθούν σε όλες τις υποχρεώσεις που έχουν προκύψει για τους φορολογούμενους.

Όπως ανέφεραν σήμερα στην συγκέντρωση στη Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, δεν υπάρχει χρόνος ούτε να… αρρωστήσουν.

Η πολιτεία θα πρέπει να λάβει πολύ σοβαρά υπόψη της πως χωρίς τους Λογιστές, δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει το δημόσιο, ούτε τα μέτρα στήριξης και ανακούφισης θα έφταναν έγκαιρα σε εργαζομένους και επιχειρήσεις.

Μάλιστα όπως τονίστηκε μεταξύ άλλων στην σημερινή συνάντηση με τον Προϊστάμενο της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, Θανάση Τραχανά, έχουν επωμιστεί πλήθος εργασιών πολλές από αυτές δεν άπτονται της οικονομικής επαγγελματικής τους ιδιότητας.

Το νέο πρόγραμμα που ανακοινώθηκε για την ενίσχυση των επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία, με την μορφή επιδότησης των πάγιων δαπανών και η ημερομηνία υποχρέωσης υποβολής του Ε3 έως 17 Ιουνίου, είναι και αυτό που φαίνεται πως ξεχείλισε το ποτήρι.

Τα αιτήματα των Λογιστών άκουσε με πολύ προσοχή σήμερα ο Προϊστάμενος της Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας, Θανάσης Τραχανάς, ο οποίος και συνομίλησε μαζί τους στον αύλειο χώρο της υπηρεσίας.

Μεταξύ άλλων τονίστηκε και από τα δύο μέρη η άριστη συνεργασία που έχουν όλα αυτά τα χρόνια ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΕΛΦΟ Πρέβεζας (Συλλόγου Ελεύθερων Επαγγελματιών Λογιστών και Φοροτεχνικών Νομού Πρέβεζας), Απόστολος Σταυρίδης παρέδωσε ψήφισμα (ακολουθεί) στον κ. Τραχανά, μαζί με την κοινή επιστολή των Συλλόγων της Ηπείρου, που έχει σταλεί στον Υπουργό Οικονομικών και στον Πρωθυπουργό.

Στη συνέχεια προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό της Εφορίας για λίγη ώρα.

Ο ΣΕΕΛΦΟ Πρέβεζας, όπως έγινε γνωστό, έχει έρθει επίσης σε επαφή με τους τοπικούς βουλευτές και αναμένει τις δικές τους ενέργειες αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Οι Λογιστές ζητούν την άμεση αλλαγή όλων των δηλωτικών υποχρεώσεων, με την καταληκτική ημερομηνία αυτή των φορολογικών δηλώσεων η οποία ζητούν να μεταφερθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ζητούν δηλαδή τα αυτονόητα και την εφαρμογή της λογικής.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης