Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών.

8 Ιανουάριου 2010
  • Παρατείνεται κατά ένα εξάμηνο, δηλαδή ως τις 30 Ιουνίου 2010, η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι ποσού 200.000 ευρώ, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ψηφιστεί κατεπειγόντως την προσεχή Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε με την εκπνοή στο τέλος του 2009 ανάλογης ρύθμισης την οποία θέσπισε προεκλογικώς η κυβέρνηση της ΝΔ.
Παρατείνεται η αναστολή των πλειστηριασμών.

Η ρύθμιση αφορά ληξιπρόθεσμα χρέη ως €200.000 για πρώτη κατοικία .

         
Παρατείνεται κατά ένα εξάμηνο, δηλαδή ως τις 30 Ιουνίου 2010, η αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για ληξιπρόθεσμα χρέη μέχρι ποσού 200.000 ευρώ, σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα ψηφιστεί κατεπειγόντως την προσεχή Τρίτη από την Ολομέλεια της Βουλής, προκειμένου να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε με την εκπνοή στο τέλος του 2009 ανάλογης ρύθμισης την οποία θέσπισε προεκλογικώς η κυβέρνηση της ΝΔ.

Ειδικότερα σε πράξη νομοθετικού περιεχόμενου, η οποία υπεγράφη στις 16 του περασμένου Σεπτεμβρίου, αναφερόταν: «Αναστέλλονται έως και 31.12.2009 οι πλειστηριασμοί, οι οποίοι επισπεύδονται για την ικανοποίηση απαιτήσεων που δεν υπερβαίνουν το ποσό των διακοσίων χιλιάδων (200.000) ευρώ, από πιστωτικά ιδρύματα και εταιρείες παροχής πιστώσεων, καθώς και από τους εκδοχείς των απαιτήσεων αυτών».

Η εν λόγω πράξη, η οποία εκδόθηκε όταν η Βουλή δεν λειτουργούσε, θα εισαχθεί εκτάκτως προς επικύρωση από την Ολομέλεια του Σώματος στην πρώτη συνεδρίαση νομοθετικού έργου που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Τρίτη και εκεί θα προστεθεί η παράταση ως το τέλος του Ιουνίου 2010. Η ανάγκη για κατεπείγουσα νομοθέτηση ανέκυψε, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, προκειμένου να αποτραπούν κινήσεις για τη διενέργεια πλειστηριασμών πριν από την ψήφιση νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομίας με το οποίο θα παρασχεθεί στους δανειολήπτες η δυνατότητα συμβιβασμού με τις τράπεζες με αποπληρωμή μέρους των οφειλών τους. Κατά τις ίδιες πηγές μάλιστα, ορισμένα πιστωτικά ιδρύματα είχαν σπεύσει να ετοιμάσουν προγράμματα πλειστηριασμού ακινήτων για την προσεχή Τετάρτη, τα οποία θα ανασταλούν καθώς την ίδια μέρα θα δημοσιεύονται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα ψηφιστούν την προηγούμενη ημέρα από το Κοινοβούλιο.

Πηγή Το Βήμα


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης