Αποτελέσματα live αναζήτησης

Όχι, προς το παρόν, στην αύξηση του Φ.Π.Α.

7 Ιανουάριου 2010 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Διαψεύδουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι το ενδεχόμενο αύξησης του Φ.Π.Α «εδώ και τώρα», αποφεύγουν όμως να δεσμευτούν για το μέλλον. Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, απάντησε σε σχετική ερώτηση με την φράση «δεν υπάρχει καμία σκέψη αυτή τη στιγμή για αύξηση του Φ.Π.Α και την κατάργηση του 14ου μισθού». Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευτεί για το αν τα δύο σκληρά μέτρα θα εφαρμοστούν στο προσεχές μέλλον.
Όχι, προς το παρόν, στην αύξηση του Φ.Π.Α.

Διαψεύδουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι το ενδεχόμενο αύξησης του Φ.Π.Α «εδώ και τώρα», αποφεύγουν όμως να δεσμευτούν για το μέλλον. Ανώτατο στέλεχος του οικονομικού επιτελείου, απάντησε σε σχετική ερώτηση με την φράση «δεν υπάρχει καμία σκέψη αυτή τη στιγμή για αύξηση του Φ.Π.Α και την κατάργηση του 14ου μισθού». Ωστόσο, απέφυγε να δεσμευτεί για το αν τα δύο σκληρά μέτρα θα εφαρμοστούν στο προσεχές μέλλον.

 Στελέχη του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν ότι προς το παρόν δεν τίθεται αύξηση του ΦΠΑ ή κατάργησης του 14ου μισθού, αποφεύγουν ωστόσο να διαψεύσουν κατηγορηματικά μια τέτοια πιθανότητα. Προσθέτουν πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται μέτρα που θα ενθαρρύνουν τον επαναπατρισμό κεφαλαίων που σήμερα είναι "κρυμμένα" στο εξωτερικό.

Όσον αφορά τη φορολογία εκτιμούν πως ίσως να είναι έτοιμο πριν από τα μέσα του ερχόμενου μήνα, σημειώνοντας πως τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση θα περιλαμβάνονται στο αναθεωρημένο Πρόγραμμα Σταθερότητας που θα υποβάλει η ελληνική κυβέρνηση στην Ε.Ε. Σημειώνεται πως η υποβολή του Προγράμματος δεν θα πρέπει να έχει γίνει αργότερα από τις 27 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία σε συνεδρίασή της η Κομισιόν θα ανακοινώσει την απόφασή της για επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας.

Σχετικά με την επίσκεψη στην Αθήνα κλιμακίου της Ε.Ε. οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως τα κοινοτικά στελέχη έκαναν προτάσεις για προσαρμογές, ορισμένες από τις οποίες έγιναν δεκτές. Οι κοινοτικοί θα έχουν αργότερα στη διάρκεια της ημέρας συναντήσεις αρχικά με τον πρόεδρο της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλο και το απόγευμα με τον υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου

Πηγή ΕλευθεροτυπίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης