Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εκτός «πόθεν έσχες» οι καταθέσεις

7 Ιανουάριου 2010 Σχόλια
  • Οι τραπεζικές καταθέσεις δεν θα περιλαμβάνονται στο «πόθεν έσχες», όπως ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για φορολογικά θέματα, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega Channel.
Εκτός «πόθεν έσχες» οι καταθέσεις.
   
Οι τραπεζικές καταθέσεις δεν θα περιλαμβάνονται στο «πόθεν έσχες», όπως ανέφερε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας  του υπουργείου Οικονομικών, αρμόδιος για φορολογικά θέματα, Δημήτρης Γεωργακόπουλος, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega Channel.

Ο κ. Γεωργακόπουλος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο και ότι μάλιστα επεξεργάζεται κίνητρα και φοροαπαλλαγές για να επιστρέψουν τα κεφάλαια που έφυγαν.

Παράλληλα, εξετάζονται κίνητρα για τον επαναπατρισμό κεφαλαίων. Τα σχετικά σενάρια προβλέπουν μηδενική φορολόγηση και δέσμευση για αγορές του 10-20% του εισαγομένου ποσού ή ακόμα και τη σύνδεση των κινήτρων με την αύξηση των θέσεων εργασίας (όταν πρόκειται για επιχειρήσεις).

Σημειώνεται ότι τις τελευταίες εβδομάδες υπολογίζεται ότι οι εκροές κεφαλαίων από τις ελληνικές τράπεζες έχουν ξεπεράσει τα 4 δισ. ευρώ, λόγω των φόβων πολλών ιδιωτών για ενδεχόμενη επέκταση του «πόθεν έσχες» και στις τραπεζικές καταθέσεις.

΄Πηγή Τα ΝέαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης