Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις: Δάνεια έως 200.000€ για κεφάλαια κίνησης λόγω πανδημίας από το Ταμείο Εγγυήσεων

Αγρότες και μεταποιητικές επιχειρήσεις: Δάνεια έως 200.000€ για κεφάλαια κίνησης λόγω πανδημίας από το Ταμείο Εγγυήσεων
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 3/6/2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δάνεια έως 200.000 € για κεφάλαια κίνησης στους αγρότες και στις μεταποιητικές επιχειρήσεις που επλήγησαν από την πανδημία από το Ταμείο Εγγυήσεων


Νέες δυνατότητες για όλους τους αγρότες και τις μεταποιητικές επιχειρήσεις, για εξεύρεση κεφαλαίων κίνησης έως 200.000 ευρώ, παρέχονται μέσα από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης, ύστερα από πρωτοβουλία του ΥΠΑΑΤ κ. Σπήλιου Λιβανού και του ΓΓ Αγροτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνου Μπαγινέτα.

Χθες, 2/6/2021, ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ώστε να παρέχεται η επιπλέον δυνατότητα από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης σε γεωργικές εκμεταλλεύσεις και μεταποιητικές επιχειρήσεις, που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία COVID-19, να λαμβάνουν δάνεια για κεφάλαιο κίνησης ύψους έως 200.000 ευρώ, χωρίς υποχρέωση για επενδύσεις και με σημαντική απλοποίηση στη διαδικασία χορήγησης, καθώς οι ωφελούμενοι δεν απαιτείται να υποβάλουν επιχειρηματικό σχέδιο, ούτε να προσκομίσουν απολογιστικά αποδεικτικά στοιχεία δαπανών.

Τα δάνεια αυτά παρέχονται με στήριξη από το Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης στο οποίο το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020 συμμετέχει με πόρους ύψους 80 εκ. ευρώ και επτά ελληνικές τράπεζες με 400 εκατ. ευρώ. Το πρόγραμμα συνολικού προϋπολογισμού 480 εκατ. ευρώ, λειτουργεί με διαχειριστή το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι υποψήφιοι ωφελούμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ειδική ενότητα για τα χρηματοδοτικά εργαλεία στην ιστοσελίδα του ΠΑΑ 2014 – 2020 (http://www.agrotikianaptixi.gr/el/content/hrimatodotika-ergaleia-0) και να απευθύνονται στις Τράπεζες που συμμετέχουν στο Ταμείο, συγκεκριμένα στη Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, στη Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας, στην Τράπεζα Πειραιώς, στην Τράπεζα Procredit, στην EUROBANK, στην Εθνική Τράπεζα ή στην Παγκρήτια Τράπεζα.

Οι αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για χρηματοδότηση από το Ταμείο υποβάλλονται ηλεκτρονικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης