Αποτελέσματα live αναζήτησης

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δέκα εκατομμυρίων ευρώ για τις πρώτες 400 επιχειρήσεις

Περιφέρεια Αττικής: Ξεκινά η εκταμίευση των πρώτων δέκα εκατομμυρίων ευρώ για τις πρώτες 400 επιχειρήσεις
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Στις 7 Ιουνίου η ανάρτηση των τελικών πινάκων με το σύνολο των επιχειρήσεων που θα λάβουν μη επιστρεπτέα χρηματοδότηση ύψους 250 εκ. ευρώ, από το πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Ξεκίνησε η διαδικασία εκταμίευσης ποσού άνω των δέκα εκατομμυρίων ευρώ, για 400 επιχειρήσεις που έχουν ήδη υποβάλει αίτημα στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, στο πλαίσιο της δράσης «Ενίσχυση πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 στην Αττική».

Η εκταμίευση θα πραγματοποιηθεί άμεσα, ενώ η διαδικασία αξιολόγησης των αιτήσεων χρηματοδότησης που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της συγκεκριμένης δράσης βρίσκεται στο τελικό της στάδιο, αφού έχουν αξιολογηθεί αιτήσεις που καλύπτουν το 95% του διαθέσιμου προϋπολογισμού.

Την Δευτέρα 7 Ιουνίου οι τελικοί πίνακες


Την προσεχή Δευτέρα 7 Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι τελικοί πίνακες με τις αιτήσεις που εγκρίνονται προς χρηματοδότηση από το ΠΕΠ Αττικής, η βαθμολογική τους κατάταξη, καθώς και το ποσό χρηματοδότησης που δικαιούνται, όπως διαμορφώθηκε μετά την αξιολόγησή τους.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα

Με βάση τις διαδικασίες που προβλέπονται θα ακολουθήσουν μια σειρά από βήματα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκταμίευσης της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης. Συγκεκριμένα:

Οι επιχειρήσεις που εγκρίνονται, θα λάβουν ενημερωτικό μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή τους, συνοδευόμενο από την επιστολή ένταξης της πράξης τους, το χρονοδιάγραμμα και την αναλογούσα δημόσια δαπάνη.

Στη συνέχεια θα λάβουν ενημερωτικό μήνυμα με οδηγίες υποβολής αιτήματος ελέγχου και το απαραίτητο συνοδευτικό υλικό, προκειμένου να υποβάλλουν το αίτημα για την καταβολή της ενίσχυσης.

Μετά την ολοκλήρωση της ως άνω περιγραφόμενης διαδικασίας, θα ακολουθήσει η διαδικασία ενημέρωσης των επιχειρήσεων που οι αιτήσεις τους δεν εγκρίθηκαν, είτε γιατί κρίθηκαν απορριπτέες κατά την αξιολόγηση, είτε λόγω εξάντλησης του προϋπολογισμού της δράσης.

Οι επιχειρήσεις θα ενημερωθούν με την ανάρτηση των αντίστοιχων πινάκων απορριπτέων αιτήσεων αλλά και με μήνυμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχουν δηλώσει κατά την υποβολή τους, προκειμένου να υποβάλλουν, εφόσον το επιθυμούν, τυχόν ένσταση.

Επισημαίνουμε ότι έχουν ήδη εγκριθεί 4.600 αιτήσεις επιχειρήσεων με την με αρ. πρωτ. 1474/17.05.2021 (ΑΔΑ:ΩΥΑ27Λ7-ΨΙΓ) απόφαση ένταξης, οι οποίες κι έχουν λάβει τα σχετικά ενημερωτικά μηνύματα. Από αυτές, οι 400 έχουν στείλει αίτημα και έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες για την έναρξη της καταβολής της επιχορήγησης,

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερώνονται έγκυρα κι αναλυτικά για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος μέσα από τις ιστοσελίδες :
- της Περιφέρειας Αττικής (http://www.patt.gov.gr/site/)
- της ΕΥΔ ΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ (www.pepattikis.gr),
- της ΕΛΑΝΕΤ (www.elanet.gr)
- του ΕΦΕΠΑΕ (www.efepae.gr)



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης