Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενημέρωση για τη διακοπή ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣΔΔ το Σαββατοκύριακο

Ενημέρωση για τη διακοπή ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΓΓΠΣΔΔ το Σαββατοκύριακο
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Κανονικά θα λειτουργεί μόνο η πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2021

ΥΠ. ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

Αναβάθμιση πληροφοριακών συστημάτων ΓΓΠΣΔΔ - Μη διαθεσιμότητα ηλεκτρονικών υπηρεσιών από Σάββατο 5 Ιουνίου 06:00 έως και Κυριακή 6 Ιουνίου 12:00 - Κανονικά θα λειτουργεί μόνο η πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Στην τελική τους φάση μπαίνουν οι εργασίες για την αναβάθμιση των πληροφοριακών συστημάτων της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Η αναβάθμιση των υφιστάμενων υποδομών σε σύγχρονες εκδόσεις και υποδομές storage είναι αναγκαία για την κάλυψη της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης, καθώς καθημερινά πραγματοποιούνται περισσότερα από 280.000 login από πολίτες, επιχειρήσεις και φορείς του Δημοσίου και 145.000 κλήσεις για web services.

Λόγω των προγραμματισμένων εργασιών, κατά το χρονικό διάστημα από Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00 έως και Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 12:00 το μεσημέρι δεν θα είναι διαθέσιμες οι ηλεκτρονικές υπηρεσίες που παρέχει η ΓΓΠΣΔΔ μέσω των υποδομών της. Για το διάστημα αυτό θα λειτουργεί κανονικά μόνο η πλατφόρμα για τους εμβολιασμούς emvolio.gov.gr, η οποία θα υποστηριχθεί από standby υποδομή για την εξυπηρέτηση των πολιτών.

Πιο αναλυτικά οι υπηρεσίες που θα τεθούν εκτός λειτουργίας για 30 ώρες είναι:
- Υπηρεσίες αυθεντικοποίησης χρηστών μέσω κωδικών Taxisnet (όπως υπηρεσίες gov.gr, ΗΔΙΚΑ, e-ΕΦΚΑ κ.ά.),
- Υπηρεσίες της ΓΓΠΣΔΔ, όπως Πόθεν Έσχες, Ενιαία Αρχή Πληρωμής, e-Παράβολο, και web services από το Κέντρο Διαλειτουργικότητας της ΓΓΠΣΔΔ σε φορείς της Δημόσιας Διοίκησης,
- Υπηρεσίες φορολογικής διοίκησης ΑΑΔΕ και Υπ. Οικονομικών, όπως Texisnet, ICISnet, TAXIS, Elenxis, MIS, ΨΥΔΗ ΠΕΕΚ, Πόθεν Έσχες κ.ά..

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων θα καταβληθεί η μέγιστη προσπάθεια ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν νωρίτερα από την προγραμματισμένη ώρα.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης