Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΟΠΕΚΑ: Το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής ανασφάλιστων υπερήλικων περνάει στη νέα ψηφιακή εποχή

ΟΠΕΚΑ: Το Επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής ανασφάλιστων υπερήλικων περνάει στη νέα ψηφιακή εποχή
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

https://opeka.gr

Αθήνα, 2 Ιουνίου 2021

Με στόχο την προστασία των πλέον ευάλωτων κατηγοριών πολιτών, όπως άλλωστε προβλέπεται και από το Σύνταγμα, η κυβέρνηση προέβη στην ολοκλήρωση του  θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση και απονομή του επιδόματος Στεγαστικής Συνδρομής ανασφάλιστων υπερηλίκων, εισάγοντας το στη νέα ψηφιακή εποχή.

 Το συγκεκριμένο επίδομα ήδη καταβάλλεται μέσω του ΟΠΕΚΑ, αλλά πλέον θωρακίζεται πλήρως νομικά με την έκδοση της ΚΥΑ υπ’ αριθμ. 30105 και αφορά ανασφάλιστους υπερήλικες (μοναχικά άτομα ή ζευγάρι) άνω των 67 ετών, οι οποίοι μισθώνουν πρώτη κατοικία.

Με το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο προσδιορίζονται με σαφή τρόπο τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος, όπως τα εισοδηματικά –  περιουσιακά, το ύψος επιδόματος (μέχρι 362 ευρώ), η διαδικασία καταβολής του, ο τρόπος υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, οι απαιτούμενες διασταυρώσεις και γενικότερα η λειτουργία της πλατφόρμας που υποστηρίζει την υποβολή και επεξεργασία των αιτήσεων.

Όπως δήλωσε η υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, «Προτεραιότητα μας είναι πάντα να προασπίζουμε τους πλέον ευάλωτους. Με αποτελεσματικότητα και διαφάνεια. Γι’ αυτό το επίδομα Στεγαστικής Συνδρομής Ανασφάλιστων Υπερηλίκων περνάει σε μία νέα εποχή. Η διαδικασία υποβολής της αίτησης γίνεται πλέον διαφανής, αντικειμενική και απλοποιείται μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής που ετοιμάζουμε. Με την νέα Υπουργική μας Απόφαση, θέτουμε τα κριτήρια και τις προϋποθέσεις χορήγησης του επιδόματος και το εντάσσουμε στη νέα ψηφιακή εποχή».

Περισσότερες πληροφορίες για το επίδομα, αλλά και χρήσιμες ερωτήσεις για τους πολίτες στον εξής σύνδεσμο: https://opeka.gr/stegasi-proti-katoikia/epidoma-stegastikis-syndromis-gia-tous-anasfalistous-yperilikes/



ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΟΠΕΚΑ




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης