Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παράκτια αλιεία: Επανεξέταση των όρων και των προϋποθέσεων χρηματοδότησης των σκαφών για τις ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού

Παράκτια αλιεία: Επανεξέταση των όρων και των προϋποθέσεων χρηματοδότησης των σκαφών για τις ενισχύσεις λόγω κορωνοϊού
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Θα συμπεριλαμβάνεται νέα κατηγορία δικαιούχων για τους οποίους η ακινησία των πλοίων πιστοποιείται μέσω των στοιχείων των θεωρημένων ημερολογίων των πλοίων και έχουν ασκήσει αλιευτική δραστηριότητα στη θάλασσα για τουλάχιστον 120 ημέρες κατά τη διάρκεια των δύο ημερολογιακών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Αθήνα, 1η Ιουνίου 2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγκριση από την ΕΕ για τροποποίηση απόφασης που προβλέπει τις προϋποθέσεις για κορωνοενισχύσεις στην παράκτια αλιεία


Λύση σε ένα μείζον πρόβλημα που αντιμετωπίζει η παράκτια αλιεία, δίνουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιος Λιβανός και ο υφυπουργός Γιάννης Οικονόμου.

Μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ εξασφαλίσθηκε η σύμφωνη γνώμη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, για την επανεξέταση των όρων και των προϋποθέσεων χρηματοδότησης των αλιευτικών σκαφών παράκτιας αλιείας, λόγω του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα το ΥΠΑΑΤ προχώρησε σε τροποποίηση της ΥΑ (υπ’ αριθμόν 1906/07.09.2020), με σκοπό την έκδοση δεύτερης πρόσκλησης που αφορά στην οικονομική ενίσχυση των σκαφών παράκτιας αλιείας λόγω της προσωρινής παύσης των αλιευτικών τους δραστηριοτήτων, ως συνέπεια της επιδημικής έκρηξης COVID-19, προϋπολογισμού άνω 20 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη πρόσκληση της δράσης του Μέτρου 3.1.9, θα συμπεριλαμβάνεται νέα κατηγορία δικαιούχων για τους οποίους η ακινησία των πλοίων πιστοποιείται μέσω των στοιχείων των θεωρημένων ημερολογίων των πλοίων και έχουν ασκήσει αλιευτική δραστηριότητα στη θάλασσα για τουλάχιστον 120 ημέρες κατά τη διάρκεια των δύο ημερολογιακών ετών που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης στήριξης.

Η περίοδος εφαρμογής της πρόσκλησης θα είναι από 01/03/2020 έως 31/12/2020.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης