Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σκάφη αναψυχής: Νομοσχέδιο για ψηφιακές υπηρεσίες και One Stop Shop

Σκάφη αναψυχής: Νομοσχέδιο για ψηφιακές υπηρεσίες και One Stop Shop
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΥΠ. ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Πειραιάς, 01 Ιουνίου 2021

Ψηφιακές Υπηρεσίες, One Stop Shop και άνοιγμα αγορών με διασφάλιση του ανταγωνισμού για τα σκάφη αναψυχής


Νομοσχέδιο που εκσυγχρονίζει το θεσμικό πλαίσιο για τα σκάφη αναψυχής και ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του κλάδοι, με σημαντικά οφέλη για την Ελλάδα, παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης.

Το νομοσχέδιο υπηρετεί τρεις βασικούς στόχους. Πρώτον, τον εξορθολογισμό της δραστηριοποίησης του συνόλου των επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα, υπό όρους και προϋποθέσεις που δεν θα προκαλούν συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων κατηγοριών πλοίων αναψυχής.

Δεύτερον, τον εκσυγχρονισμό του καθεστώτος ασφάλισης πλοίων και πληρωμάτων των σκαφών αναψυχής.

Τρίτον, την καθιέρωση ψηφιακών υπηρεσιών για επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών που σχετίζονται με τη λειτουργία των εταιρειών πλοίων αναψυχής και των φορέων που εμπλέκονται στην δραστηριοποίησή τους, δημιουργώντας ένα one stop shop για το yachting στην χώρα μας.

«Με το σχέδιο νόμου, κάνουμε σημαντικά και απαραίτητα βήματα στην κατεύθυνση του εκσυγχρονισμού του θεσμικού πλαισίου, αλλά και της απλοποίησης και επιτάχυνσης των διαδικασιών στο χώρο του yachting», δήλωσε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης. «Δημιουργούμε, έτσι, τις προϋποθέσεις για τον πολλαπλασιασμό του οφέλους που έχει ο σημαντικός αυτός κλάδος για τη χώρα μας».

Το νομοσχέδιο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης