Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κρίσιμος μήνας για την οικονομία.

4 Ιανουάριου 2010 Σχόλια
  • Κρίσιμη περίοδος για την ελληνική οικονομία ξεκινά από αύριο, ημέρα που η χώρα καταθέτει στις Βρυξέλλες το προσχέδιο του επικαιροποιημένου προγράμματος σταθερότητας.
Κατατίθεται το προσχέδιο του προγράμματος σταθερότητας.

Κρίσιμος μήνας για την οικονομία.

Κρίσιμη περίοδος για την ελληνική οικονομία ξεκινά από αύριο, ημέρα που η χώρα καταθέτει στις Βρυξέλλες το προσχέδιο του επικαιροποιημένου προγράμματος σταθερότητας.

Για άλλη μια φορά, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης βεβαιώνει πως δε θα ληφθούν μέτρα-σοκ, τύπου Ιρλανδίας.

Μιλώντας το πρωί στο Mega ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης δήλωσε ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να λάβει μέτρα που μπορεί να προκαλέσουν σοκ στην αγορά, όπως αυτά που έλαβε η Ιρλανδία, παρά τις πιέσεις της Κομισιόν.

Στο προσχέδιο 40 σελίδων του προγράμματος σταθερότητας, που θα παρουσιάσει αύριο η Ελλάδα στην Κομισιόν, θα αποτυπωθούν αναλυτικά τα μέτρα που παρουσίασε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και αφορούν μεταξύ άλλων σε «πάγωμα» μισθών δημοσιών υπαλλήλων με απολαβές από 2.000 ευρώ και πάνω, καθώς και περιορισμό των επιδομάτων για την ίδια κατηγορία εργαζομένων.

Στο μεταξύ, την ερχόμενη Τετάρτη καταφθάνει στην Αθήνα κλιμάκιο εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Εξάλλου, τις βασικές κατευθύνσεις του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης θα παρουσιάσει ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στο Eurogroup και στο Ecofin στις 18 και 19 Ιανουαρίου.

Στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα κατατεθεί στην Κομισιόν το τελικό κείμενο του προγράμματος σταθερότητας με εξειδίκευση των μέτρων.

Πηγή Τα ΝέαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης