Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κρίσιμες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων

29 Δεκέμβριος 2009
  • Με μια σημαντική διαφοροποίηση ετοιμάζεται η ολική επαναφορά του μέτρου των αποδείξεων από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί σήμερα το πρωί ο ίδιος ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, ο κ.Παπακωνσταντίνου εξήγησε κατ' αρχήν ότι οι φορολογούμενοι δεν θα προσκομίζουν τις αποδείξεις από τις αγορές τους στην Εφορία, αλλά θα γράφουν σε ειδική σελίδα μαζί με τη δήλωσή τους, το ΑΦΜ, το όνομα της επιχείρησης και τη διεύθυνση, ώστε να μπορεί να γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων από τις ελεγκτικές αρχές.
Κρίσιμες διευκρινίσεις για την εφαρμογή του μέτρου των αποδείξεων .

 Τι δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ.Γ.Παπακωνσταντίνου .

Με μια σημαντική διαφοροποίηση ετοιμάζεται η ολική επαναφορά του μέτρου των αποδείξεων από το υπουργείο Οικονομικών. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί σήμερα το πρωί ο ίδιος ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης κ.Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Συγκεκριμένα, ο κ.Παπακωνσταντίνου εξήγησε κατ' αρχήν ότι οι φορολογούμενοι δεν θα προσκομίζουν τις αποδείξεις από τις αγορές τους στην Εφορία, αλλά θα γράφουν σε ειδική σελίδα μαζί με τη δήλωσή τους, το ΑΦΜ, το όνομα της επιχείρησης και τη διεύθυνση, ώστε να μπορεί να γίνεται η διασταύρωση των στοιχείων από τις ελεγκτικές αρχές.

Επίσης, στο πλαίσιο της ίδιας συνέντευξης, δήλωσε ότι θα εκπίπτουν οι αποδείξεις από ιατρούς και δικηγόρους, ενώ γενικότερα για το μέτρο των αποδείξεων, διευκρίνισε ότι θα εκπίπτουν κλιμακωτά ανάλογα με το εισόδημα του κάθε πολίτη. Tέλος τόνισε ότι «και οι αποδείξεις από τα σούπερ μάρκετ θα μπορούν να δηλώνονται για να έχουν οι φορολογούμενοι έκπτωση φόρου. Προσανατολιζόμαστε στο να μετράνε όλες οι αποδείξεις, από παντού, με λίγες εξαιρέσεις. Απλά θα υπάρχει κλιμάκωση για τη σύνδεση των αποδείξεων με το αφορολόγητο, ανάλογα με το εισόδημα>>.

kathimerini.gr

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης