Αγωνιστική Συσπείρωση Φοροτεχνικών Ελ. Επαγγελματιών: Ο Γολγοθάς συνεχίζεται

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

18 Μάιος 2021
Taxheaven.gr


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΑΣΕΒΕ
[email protected]

Ανακοίνωση της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ


Ένα χρόνο τώρα ο κλάδος είναι στα κάγκελα, κρεμασμένος κυριολεκτικά από πλατφόρμες, νόμους, εγκυκλίους, ΠΝΠ κ.ά. αναγκασμένος να δουλεύει νυχθημερόν ακόμα και για πελάτες που είναι κλειστοί ή πληττόμενοι.
 
Η κυβέρνηση όρισε καταληκτικές ημερομηνίες δεκάδων δηλωτικών υποχρεώσεων σε Σαββατο-Κύριακα και επίσημες αργίες. Δεκαπέντε μήνες τώρα οι λογιστές δεν πήραμε ούτε διανυκτέρευση.

Με αφορμή και την πανδημία, φόρτωσαν στις πλάτες των λογιστών τη δουλειά δημόσιων υπηρεσιών, κάνοντας το βίο μας αβίωτο. Το τοπίο που διαμορφώνουν βήμα-βήμα τα τελευταία χρόνια, απαιτεί τη χρήση κεφαλαίων που πολλοί αυτοαπασχολούμενοι δεν έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν.

Τελευταίο δείγμα «εκτίμησης» και «σεβασμού» της δουλειάς μας από το υπουργείο, η ανακοίνωση για παράταση των φορολογικών δηλώσεων έως ….27/8. Και μη ξεχνιόμαστε, από 1/7 και MyData.

Και η ομοσπονδία δε βγάζει άχνα.
 
Τώρα θα μείνουμε και όλο τον Αύγουστο στη δουλειά για να βάλουμε πλάτη στην κυβέρνηση που σφυρίζει κλέφτικα (όπως και για την πανδημία ένα χρόνο τώρα) για να κάνει τη δουλειά της;

Μέσα Μάη και η εφαρμογή δεν άνοιξε ακόμα!

Αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμα, σας πληροφορούμε ότι …..δεν βρέχει.

Σε ένα χρόνο πανδημίας η ΠΟΦΕΕ έχει στείλει αλλεπάλληλα συχαρίκια σε υπουργούς και κυβέρνηση, έκανε δεκάδες σεμινάρια για τα ηλεκτρονικά βιβλία, που επιμένει στην άμεση εφαρμογή τους περισσότερο από την ΑΑΔΕ και πρόσφατα μας ενημέρωσε με Δελτίο Τύπου ότι είναι «αίτημα όλων των Ενώσεων λογιστών να καθοριστούν ευθύνες στον υπογράφοντα λογιστή ακόμα και για απώλεια της άδειας εξάσκησης επαγγέλματος ή και ποινικές ευθύνες». Αρκεί, λέει, να υπάρχει υποχρεωτική υπογραφή από λογιστή όλων των δηλώσεων από μηδενικό όριο.

Αλήθεια, ποια Ένωση έχει αποφασίσει για τέτοιες ποινές στα μέλη της;

Όπως πάντα η ΠΟΦΕΕ παίζει το ρόλο του λαγού στις αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις (πιστοποιήσεις-κώδικες κ.λπ.) των κυβερνήσεων και του ΟΕΕ.

Οι χιλιάδες λογιστές που πλήττονται από αυτή την πολιτική, δεν έχουν να περιμένουν τίποτε από τις κυβερνήσεις που τους αγνοούν και επιβάλλουν την πολιτική τους με κάθε τρόπο, αλλά και από αυτούς που σε κάθε ευκαιρία χειροκροτάνε τα κυβερνητικά μέτρα.

Καλούμε τις Ενώσεις να κάνουν συνελεύσεις, παίρνοντας όλα τα κατάλληλα μέτρα και να πάρουν αποφάσεις για τη δουλειά και τη ζωή μας.

Απαιτούμε να ανακοινωθεί άμεσα:

→ Παράταση των φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον μέχρι 30/9.
→ Καθιέρωση του Αυγούστου σαν μήνα άδειας των λογιστών.
→ Κατοχύρωση άδειας των λογιστών σε περίπτωση ασθένειας με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων των πελατών τους.
→ Αναστολή εφαρμογής των my data μετά το τέλος της πανδημίας, πιλοτική εφαρμογή μόνο για τα έσοδα.
→ Άμεση επανένταξη των α/α λογιστών στο αφορολόγητο όριο ύψους 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
→ Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και του ΕΝΦΙΑ.


ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΡΟΤΕΧΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ