Πώς συνδέονται οι αποδείξεις με το αφορολόγητο.

Οικονομικές Ειδήσεις

22 Δεκέμβριος 2009
Ξεκίνησε σήμερα ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με τη συμμετοχή 28 φορέων υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου Taxheaven.gr

Πώς συνδέονται οι αποδείξεις με το αφορολόγητο.

Ξεκίνησε σήμερα ο διάλογος για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος με τη συμμετοχή 28 φορέων υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου


Το υπουργείο Οικονομικών καταλήγει να υιοθετήσει την πρόταση που προβλέπει τη σύνδεση του αφορολογήτου ορίου με τις αποδείξεις που θα προσκομίζουν στην εφορία οι φορολογούμενοι, όπως ανέφερε κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.

Μέχρι το τέλος του έτους, το υπουργείο θα ζητήσει από όλους τους φορολογούμενους να αρχίσουν να μαζεύουν αποδείξεις λιανικής πώλησης και παροχής υπηρεσιών για κάθε δαπάνη που θα πραγματοποιηθούν από την 1η  Ιανουαρίου 2010.

Για να δικαιούνται οι φορολογούμενοι ολόκληρο το αφορολόγητο θα πρέπει να προσκομίζουν μαζί με τη φορολογική τους δήλωση αποδείξεις συγκεκριμένου ύψους.

Ο ίδιος παράγοντας ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση δεν προτίθεται να φορολογήσει το εφάπαξ.  


Αρχίζει ο διάλογος.

Σήμερα συνεδρίασε υπό την προεδρία του υπουργού Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου η Κεντρική Επιτροπή Διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος. Οι φορείς αναμένεται να καταθέσουν πολύ σύντομα τις προτάσεις τους, ενώ αύριο θα βρίσκεται στο διαδίκτυο το πλαίσιο των φορολογικών αλλαγών που προωθεί η κυβέρνηση, πάνω στις οποίες οι πολίτες θα κληθούν να καταθέσουν τις προτάσεις τους και τις απόψεις τους.

Κατά την συνεδρίαση, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίασε τις αδυναμίες του φορολογικού συστήματος στη χώρα μας και τις κατευθύνσεις για ένα δίκαιο και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, καθώς και τους άξονες που θα γίνει η διαβούλευση.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν 28 εκπρόσωποι κοινωνικών εταίρων, οι οποίοι διατύπωσαν τη διάθεση συμβολής από την πλευρά τους στη φορολογική μεταρρύθμιση.

Την ερχόμενη εβδομάδα, θα ξεκινήσει η συνεδρίαση των επιμέρους ομάδων εργασίας, ενώ αύριο θα αναρτηθεί στο διαδίκτυο το πλαίσιο διαλόγου, πάνω στο οποίο θα μπορούν οι πολίτες να εκφράσουν τις δικές τους απόψεις.

Πηγή Ημερησία