Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΑΓΟΡΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου κ. Βασίλης Κορκίδης, παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση – συνέντευξη για το πλαίσιο της επαγγελματικής στέγης, που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, σημείωσε ότι στην αιχμή του δόρατος των αιτημάτων της ΕΣΕΕ είναι σήμερα τα κάτωθι:
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ
ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ 42 – 105 63 ΑΘΗΝΑ

Αθήνα, 21 Δεκεμβρίου 2009

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: ΑΓΟΡΑ, ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΣΕΕ

Ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου           κ. Βασίλης Κορκίδης, παρεμβαίνοντας στην εκδήλωση – συνέντευξη για το πλαίσιο της επαγγελματικής στέγης, που συνδιοργάνωσαν ο Εμπορικός Σύλλογος της Αθήνας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, σημείωσε ότι στην αιχμή του δόρατος των αιτημάτων της ΕΣΕΕ είναι σήμερα τα κάτωθι:

-    Καμία φορολογική επιβάρυνση, είτε λέγεται Ενιαίο Τέλος Ακινήτων, είτε Φόρος Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στις ιδιοχρησιμοποιούμενες επαγγελματικές εγκαταστάσεις.
-    Μείωση των αντικειμενικών αξιών επαγγελματικών ακινήτων στις απαξιωμένες αστικές περιοχές και στην περιφέρεια, ειδικά όπου απαιτείται η συγκράτηση του κοινωνικού ιστού της περιοχής.
-    Μεγαλύτερη ευελιξία στις επαγγελματικές μισθώσεις των ιδρυμάτων.  Η άδεια που παρέχεται στα όργανα διοίκησής τους από τις Περιφέρειες είναι ανεπίτρεπτη και αναχρονιστική γραφειοκρατία.
-    Μείωση των συντελεστών εμπορικότητας των καταστημάτων κατά 50%.
-    Προσαύξηση συντελεστών παλαιότητας όλων των κατηγοριών ακινήτων κατά 10–20%.
-    Αποσύνδεση της αξίας των γραφείων των εμπορικών επιχειρήσεων, από το συντελεστή εμπορικότητας της πρόσοψης.
-    Εισαγωγή προστασίας –έστω και υπό προϋποθέσεις- για τους μισθωτές των διατηρητέων ακινήτων.
-    Κατάργηση της αναχρονιστικής υποχρέωσης αδειοδότησης των μισθώσεων στις παραμεθόριες περιοχές, η μη τήρηση των οποίας συνεπάγεται την απόλυτη ακυρότητά τους μετά την πάροδο 6ετίας.

Ο κ. Κορκίδης ολοκλήρωσε με την επισήμανση ότι, το ζήτημα της επαγγελματικής στέγης παραμένει ανοικτό για το εμπόριο και η ΕΣΕΕ θα το επαναφέρει άμεσα στην πρώτη γραμμή του διαλόγου με την Κυβέρνηση, αρχής γενομένης από αύριο προς τον Υπουργό Οικονομικών, κατά την έναρξη του διαλόγου για το φορολογικό.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης