Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση της φορολογικής μεταρρύθμισης με πρόσφορες προτάσεις που θα καταθέσει το νέο Δ.Σ.

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

21 Δεκέμβριος 2009
Με νέα Διοίκηση ύστερα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών προσέρχεται στο κοινωνικό διάλογο που αρχίζει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου. Η ΠΟΦΕΕ δια του Προέδρου της κ. Πανίδη Αβραάμ έκανε την ακόλουθη δήλωση: Taxheaven.gr

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ

ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42-46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ. 10434

Τηλ. : 210-8253445- FAX : 210-8253446

E-mail:pofee@otenet. Ιστοσελίδα : gr www.pofee.gr

ΑΠ.ΑΝΑΓ.ΠΟΛ.ΠΡΩΤ.ΑΘΗΝΩΝ 2923/94 ΚΑΙ ΑΡ.ΚΑΤ.545/4787/94

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα 20 Δεκεμβρίου 2009

 

Θέμα: Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ συμμετέχει ενεργά στη συζήτηση της φορολογικής μεταρρύθμισης με πρόσφορες προτάσεις που θα καταθέσει το νέο Δ.Σ.

 

Με νέα Διοίκηση ύστερα από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών προσέρχεται στο κοινωνικό διάλογο που αρχίζει την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου. Η ΠΟΦΕΕ δια του Προέδρου της κ. Πανίδη Αβραάμ έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Τελείωσε με μεγάλη επιτυχία η εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση στην οποία η προσέλευση  των  Αντιπροσώπων, από όλη την Ελλάδα, άγγιξε το απόλυτο, όπως και το ποσοστό έγκρισης του Διοικητικού και Οικονομικού απολογισμού της απερχόμενης Διοίκησης γεγονός που ικανοποίησε όλα τα Μέλη του Δ.Σ. και ιδιαίτερα εμένα.

Η νέα διοίκηση είναι ανανεωμένη σε πολύ μεγάλο ποσοστό και είναι ένας συνδυασμός από έμπειρα και νέα Μέλη.  Όλοι μας δηλώσαμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στην επίλυση των κλαδικών μας θεμάτων και να στηρίξουμε ως η μόνη Δευτεροβάθμια ένωση του κλάδου μας, την προσπάθεια της Κυβέρνησης ώστε να βγει η Ελλάδα από το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο  βρίσκεται σήμερα κατά γενική ομολογία κατ΄ αρχάς με την κατάθεση των προτάσεων μας στις ομάδες εργασίας για τη φορολογική μεταρρύθμιση, στις οποίες κληθήκαμε ακόμη μια φορά να συμμετέχουμε και κατά δεύτερον υλοποιώντας υπεύθυνα τις τελικές αποφάσεις που θα αποτελέσουν τον νέο φορολογικό νόμο.

 

Ο Κλάδος μας  θέλει να συμβάλει στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και θα μπορέσουμε να υλοποιήσουμε την απόφασή μας  εάν το Δημόσιο αποφασίσει να θεσμοθετήσει όλα εκείνα τα μέτρα που θα κατοχυρώσουν ουσιαστικά το λειτούργημα μας ή να εφαρμόσει την ισχύουσα νομοθεσία  «κλείνοντας τα παράθυρα» για τους παρα-οικονομούντες.

Δίκαιο και σωστό φορολογικό σύστημα με ταυτόχρονη πάταξη της φοροδιαφυγής, χωρίς την οριοθέτηση κα κατοχύρωση της υπευθυνότητας του επαγγέλματος του Λογιστή-Φοροτεχνικού δεν νοείται. Αυτή είναι η πάγια θέση του κλάδου μας που θα γίνει και τώρα επίκαιρη στις συζητήσεις μας με τις ομάδες εργασίας και θα συνοδεύσει μια κρίσιμη δέσμη προτάσεων στο τραπέζι της δημόσιας διαβούλευσης.

Το νέο Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. αντιπροσωπεύεται από ενώσεις πολλών νομών της περιφέρειας ως ακολούθως:

 

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ

Ένωση που ανήκει

ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ

(Ε.Β.ΕΕ. Ν.ΠΕΛΛΑΣ)

ΠΑΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

(Σ.Λ-Φ.Ε.Ε. Ν.ΚΑΒΑΛΑΣ)

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

(Ε.Φ.Ε.Ε. Ν.ΚΟΖΑΝΗΣ)

ΚΑΜΠΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

(Ε.Φ.Ε.Ε. Ν.ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ)

ΣΤΑΥΡΟΥΛΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

(Ε.Φ.Ε.Ε. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ)

ΚΑΡΚΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

(Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ)

ΖΗΣΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

(ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ)

ΣΙΔΕΡΙΔΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ

(Ε.Φ.Ε.Ε. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ)

ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

(Ε.Φ.Ε.Ε. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)

ΤΣΑΤΣΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

(Ε.Φ.Ε.Ε. Ν.ΡΟΔΟΠΗΣ)

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΘΩΜΑΣ

(Ε.Φ.Ε.Ε. Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ)

 

 

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν κατά σειρά οι:

 

ΝΗΣΙΟΥΔΗ ΣΥΛΒΙΑ                                  (Ε.Φ.Ε.Ε. Ν. ΣΕΡΡΩΝ)

ΜΟΥΣΕΛΛΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ                  (ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΥΜΝΟΥ)

ΣΤΑΜΑΤΕΛΑΤΟΣ ΤΙΜΟΘΕΟΣ                  (Ε.Φ.ΕΕ. ΑΧΑΪΑΣ) 

 

 

Πληροφορίες: Γιώργος Χριστόπουλος Φοροτεχνικός 

(τηλ.: 210-6721585,  e-mail:g.christopoulos@mental.gr)