Αποτελέσματα live αναζήτησης

Έντονη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με πτωτικό κλείσιμο στο τέλος

21 Απρίλιου 2021 Σχόλια
Έντονη μεταβλητότητα στο Χρηματιστήριο με πτωτικό κλείσιμο στο τέλος
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

Του Νίκου Σακελλαρίου, συνεργάτη του Taxheaven


Στο χθεσινό μοτίβο της έντονης μεταβλητότητας και ενδοσυνεδριακών αλλαγών τάσης κινήθηκε το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα.

O Γενικός Δείκτης τελικά έκλεισε στις 875,44 μονάδες με υποχώρηση 0,15%. Η αξία συναλλαγών ανήλθε στα 109 εκατ. Ευρώ που περιλαμβάνει και το πακέτο του 1,64% της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή που άλλαξε χέρια προς το τέλος της συνεδρίασης. Από τις μετοχές που συναλλάχθηκαν οι 51 έκλεισαν ανοδικά και οι 60 πτωτικά.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης (FTSE Large Cap) υποχώρησε 0,23% ενώ αντίθετα ανοδικά κινήθηκε η μεσαία κεφαλαιοποίηση (0,67%). Στους επιμέρους κλαδικούς δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο είχαν οι κλάδοι των Πρώτων Υλών (5,97%), Βιομηχανικών Προϊόντων και Υπηρεσιών (0,9%), Τεχνολογίας (0,61%), και την μεγαλύτερη υποχώρηση οι κλάδοι των Πετρελαίου-Αερίου (-2,79%), με πίεση στη μετοχή της Motor Oil, Tαξίδια - Αναψυχή (-2,05%), Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες (-1,56%) και Τρόφιμα-Ποτά (-0,77%).

Η μετοχή του ΟΤΕ υποχώρησε οριακά και δείχνει σταθεροποίηση στα παρόντα επίπεδα, η μετοχή της Motor Oil πιέστηκε εξαιτίας των αποτελεσμάτων της και της μη διανομής μερίσματος, ήπια υποχώρηση της ΔΕΗ που συσσωρεύει μετά το ράλι που έχει πραγματοποιήσει εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου, ανοδικά η μετοχή της Μυτιληναίος για δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση, η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ υποχώρησε ενώ η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έκλεισε με σημαντική άνοδο.

Διαφοροποιημένες μεταξύ τους οι τράπεζες

Ο τραπεζικός κλαδικός δείκτες αυξήθηκε κατά 0,23%. Για μία ακόμη συνεδρίαση η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς πιέστηκε ιδιαίτερα από την αρχή και μέχρι το τέλος της συνεδρίασης, έχοντας μπροστά του την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αντίθετα με τη μετοχή της Πειραιώς, οι μετοχές των Alpha Bank, Eurobank έκλεισαν ανοδικά. Έντονη η μεταβλητότητα στη μετοχή της ΕΤΕ (έκλεισε τελικά με αρνητική μεταβολή) η οποία είχε Γενική Συνέλευση των μετοχών που ενέκρινε την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όπως είχαμε γράψει και την Δευτέρα, οι δύο συνεδριάσεις Τρίτης και Τετάρτης θα ήταν καθοριστικές για την διαμόρφωση της βραχυπρόθεσμης τάσης στο Χρημ. Αξιών. Οι δύο αυτές συνεδριάσεις είχαν έντονη μεταβλητότητα αλλά επί της ουσίας κατάφεραν να ολοκληρωθούν με ελάχιστες απώλειες για τον Γενικό Δείκτη αλλά και για τους επιμέρους κλαδικούς leaders. Μπορούμε να πούμε ότι γλυτώσαμε την βίαια διόρθωση προς τα επίπεδα των 850 μονάδων και ίσως τώρα να βρισκόμαστε σε φάση συσσώρευσης μεταξύ 870-880 μονάδων.

Διεθνείς αγορές

Οι ευρωπαικές αγορές βρίσκονται και αυτές σε φάση συσσώρευσης , αν και οι περισσότεροι δείκτες κινούνται κοντά στα ιστορικά υψηλά τους. Η υπερβάλλουσα ρευστότητα που υπάρχει στο τραπεζικό και χρηματιστηριακό σύστημα επιτρέπει συγκρατημένη αισιοδοξία για τις μελλοντικές εξελίξεις. Η αυριανή (Πέμπτης 22/4) συνεδρίαση του Δ.Σ της ΕΚΤ και οι ανακοινώσεις που θα βγουν, θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την βραχυπρόθεσμη τάση.

Στις ΗΠΑ, οι χρηματιστηριακοί δείκτες επέστρεψαν σε ήπιες ανοδικές κινήσεις βασιζόμενες (εκτός από την ρευστότητα της FED) κυρίως στα εταιρικά αποτελέσματα των μεγάλων ομίλων.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης