Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με βαριά φορολόγηση των μπόνους σε στελέχη τραπεζών ξεκινά η κυβέρνηση

14 Δεκέμβριος 2009
  • Με συντελεστή 90% σκοπεύει η κυβέρνηση να φορολογήσει τα μπόνους των τραπεζικών στελεχών και παράλληλα να βάλει πλαφόν στους μισθούς των «golden boys» του δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.
Με βαριά φορολόγηση των μπόνους σε στελέχη τραπεζών ξεκινά η κυβέρνηση
 
Με συντελεστή 90% σκοπεύει η κυβέρνηση να φορολογήσει τα μπόνους των τραπεζικών στελεχών και παράλληλα να βάλει πλαφόν στους μισθούς των «golden boys» του δημοσίου, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου.

Εγκαινιάζοντας τον εθνικό διάλογο με τους κοινωνικούς φορείς ο κ.Παπανδρέου ζήτησε απ’ όλους μία «εθνική προσπάθεια». «Μέσα σε τρεις μήνες θα πάρουμε τις αποφάσεις εκείνες που δεν ελήφθησαν για δεκαετίες ολόκληρες», τόνισε ο πρωθυπουργός απ’ το Ζάππειο.

Έκανε λόγο για κίνδυνο να βουλιάξει η χώρα από το χρέος. «Το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο, αφορά κυριαρχικά μας δικαιώματα» είπε, σημειώνοντας ότι είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ το σύνθημα του ΠΑΣΟΚ «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε».

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει σε τομές και όχι ημίμετρα και κάλεσε τους πολίτες «να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε» και μάλιστα αλλάζοντας την Ελλάδα.

Δεν μιλάμε για μερεμέτια, αλλά για δίκαιες ανατροπές παντού, είπε, προσθέτοντας ότι «πολλές επιλογές μας θα είναι επώδυνες» και ότι «όλοι πρέπει να ξεβολευφτούμε», τόνισε όμως ότι παράλληλα «θα στηρίξουμε τους χαμηλόμισθους και τη τα μεσαία τάξη».
Περιέγραψε δε ένα κράτος με αρχές όπως η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η διαβούλευση, η κοινωνική λογοδοσία, η ποιότητα, η δημοκρατικότητα, η αλληλεγγύη και η προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Πηγή ΙσοτιμίαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης