Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αύριο, 21.04, εκδικάζεται η αγωγή 110 λογιστών-φοροτεχνικών κατά του Ελληνικού Δημοσίου

Αύριο, 21.04, εκδικάζεται η αγωγή 110 λογιστών-φοροτεχνικών κατά του Ελληνικού Δημοσίου


Ντάλλας Απόστολος
Λογιστής-φοροτεχνικός


Την Τετάρτη 21 Απρίλιου εκδικάζεται Αγωγή αποζημίωσης που κατέθεσαν 110 Λογιστές στις 29/5/2015 (10899/2015) κατά του Υπουργείου Οικονομικών.

Η εκδίκαση θα γίνει στο ακροατήριο του 8ου Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών (Λ.Ριανκουρ 85).

Την νομική υποστήριξη της Αγωγής έχει αναλάβει ο καθηγητής Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών κ. Χρυσανθάκης που ειδικεύεται σε τέτοιου είδους υποθέσεις.

Η νομική βάση της Αγωγής βασίζεται μεταξύ άλλων σε σειρά από δυσλειτουργίες και πλημμέλειες, οι οποίες στοιχειοθετούν εν προκειμένου τη ζημιογόνο (για τους επαγγελματίες λογιστές - φοροτεχνικούς) και κακοποιητική «συμπεριφορά» του Ελληνικού Δημοσίου.

Οι δυσλειτουργίες του φορολογικού συστήματος, όπως εκφράζονται μέσα από συγκεκριμένες πράξεις ή παραλείψεις των κρατικών οργάνων, παρακωλύουν κατά τρόπο παράνομο την ελεύθερη και χωρίς εμπόδια άσκηση του επαγγέλματος του Λογιστή -Φοροτεχνικού, περιορίζοντας ανεπίτρεπτα το σχετικό συνταγματικά προστατευόμενο δικαίωμα (άρθρα 5 παρ.1 και 22 Συντ. καθώς και 57 ΑΚ) και άρθρων 1 και 31 παρ.1 και 2 του Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ, με τα οποία διασφαλίζεται το δικαίωμα σε εργασία υπό συνθήκες αξιοπρέπειας, με σεβασμό στην ασφάλεια και την υγεία.

Η παράνομη αυτή παρεμπόδιση - περιορισμός γεννά ευθύνη του Δημοσίου για αποζημίωση αυτών που την υφίστανται.

Το ποσό που αιτείται κάθε συνάδελφος είναι 5.000 ευρώ.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του κλάδου που κατατίθεται και εκδικάζεται παρόμοια Αγωγή αποζημίωσης κατά του Ελληνικού Δημοσίου.

Ελπίζουμε η ενδεχόμενη επιτυχής έκβαση της δίκης να δημιουργήσει νομολογία και να ακολουθήσουν αντίστοιχες κινήσεις στο μέλλον με συμμετοχή των Ενώσεων και της Ομοσπονδίας.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης