Αποτελέσματα live αναζήτησης

«Ο δυσκολότερος προϋπολογισμός της μεταπολίτευσης»

14 Δεκέμβριος 2009
  • Τους βασικούς άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του στο Οικονομικό Επιμελητήριο, εν όψει και του εθνικού διαλόγου που ξεκινά τη Δευτέρα για το φορολογικό σύστημα και τη διαφάνεια. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε τη χθεσινή δέσμευση του πρωθυπουργού ότι παρά τις πιέσεις που δέχεται έξωθεν η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα που θα πλήττουν τους οικονομικά ασθενέστερους και έκανε λόγο για τον πιο δύσκολο προϋπολογισμό της μεταπολίτευσης.
«Ο δυσκολότερος προϋπολογισμός της μεταπολίτευσης»


Τους βασικούς άξονες της φορολογικής μεταρρύθμισης περιέγραψε ο υπουργός Οικονομικών σε ομιλία του στο Οικονομικό Επιμελητήριο, εν όψει και του εθνικού διαλόγου που ξεκινά τη Δευτέρα για το φορολογικό σύστημα και τη διαφάνεια. Ο κ. Παπακωνσταντίνου επανέλαβε τη χθεσινή δέσμευση του πρωθυπουργού ότι παρά τις πιέσεις που δέχεται έξωθεν η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει μέτρα που θα πλήττουν τους οικονομικά ασθενέστερους και έκανε λόγο για τον πιο δύσκολο προϋπολογισμό της μεταπολίτευσης.

Οι τρεις στόχοι, εξήγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου, του προϋπολογισμού είναι η ανάταξη της οικονομίας, το νοικοκύρεμα των δημόσιων οικονομικών και η ανάκτηση της χαμένης αξιοπιστίας, ενώ υπογράμμισε ότι η στήριξη των αδυνάτων παραμένει στις επιδιώξεις της κυβέρνησης, ταυτόχρονα με τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Χαρακτήρισε δε ως «εκτός πραγματικότητας» τις αναλύσεις για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας που δημοσιεύονται στον ξένο τύπο.

Ως προς την περικοπή των δημόσιων δαπανών, επανέλαβε τον στόχο της μίας πρόσληψης για κάθε πέντε συνταξιοδοτήσεις στο Δημόσιο –εξαιρουμένης της Παιδείας και της Υγείας- και εξήγγειλε τη θέσπιση ενιαίας αρχής πληρωμών των δημοσίων υπαλλήλων.Το φορολογικό
Όσον αφορά τα έσοδα, ο κ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι με τον προϋπολογισμό δεν αυξάνεται κανένας φόρος, εκτός από τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης σε ποτά και τσιγάρα.

Δίνοντας τις βασικές γραμμές του σχεδίου της φορολογικής μεταρρύθμισης, που τίθεται τη Δευτέρα σε δημόσια διαβούλευση, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι θα περιλαμβάνει ενιαία φορολογική κλίμακα, φορολόγηση των μερισμάτων, κλιμακωτή φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας, ενώ θα προβλέπεται η υποχρέωση των φορολογουμένων να δηλώνουν το σύνολο των περιουσιακών τους στοιχείων.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου διέψευσε και τα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να μελετά φορολόγηση των τραπεζικών καταθέσεων και επεσήμανε ότι παράλληλα με τις αλλαγές στη φορολογία θα προωθηθεί το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων και η μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό.

Πηγή Τα ΝέαΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης