Αποτελέσματα live αναζήτησης

Γ. Παπανδρέου: "Πάταξη συστημικής διαφθοράς στα πρώτα μέτρα"

12 Δεκέμβριου 2009 Σχόλια
  • Τη συστημική διαφθορά, η οποία δεν αφήνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει οικονομικά, έχρισε ως κύριο αντίπαλο της χώρας ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες μετά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.
Γ. Παπανδρέου: "Πάταξη συστημικής διαφθοράς στα πρώτα μέτρα"

Τη συστημική διαφθορά, η οποία δεν αφήνει την Ελλάδα να ορθοποδήσει οικονομικά, έχρισε ως κύριο αντίπαλο της χώρας ο κ. Παπανδρέου σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε από τις Βρυξέλλες μετά την πρώτη ημέρα της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Ο Πρωθυπουργός, ανέφερε ότι θα μπει τέλος στην κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος, ενώ τόνισε ότι θα χτυπηθεί σκληρά, από τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, η φοροδιαφυγή και η εισφοροδιαφυγή.

Οι τρείς άξονες που θα κινηθούν τα νέα μέτρα είναι η ενίσχυση της πραγματικής οικονομίας, το νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα και η στροφή στην πράσινη οικονομία σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπανδρέου έβαλε τέλος στα σενάρια για μέτρα τύπου Ιρλανδίας, καθώς "κάθε χώρα αποτελεί ξεχωριστή περίπτωση", ξεκαθαρίζοντας ότι η κυβέρνηση του θα επιχειρήσει την περιστολή του ελλείμματος με την προώθηση διαρθρωτικών αλλαγών στο φορολογικό και τη διαφάνεια και όχι με έκτακτα μέτρα.

Ως παράδειγμα των μελλοντικών μέτρων που θα ανακοινώσει τη Δευτέρα ο κ. Παπανδρέου,παρουσίασε την πρόθεση της νέας κυβέρνησης να μετατρέψει τα 5 επίπεδα διοίκησης της χώρας σε 3 το 2010, με στόχο την μείωση της γραφειοκρατίας και εξοικονόμησης πόρων, αλλά και την δημιουργία ενός δικαιότερου φορολογικού συστήματος, το οποίο θα συμβάλλει στην εισαγωγή μίας νέας κουλτούρας, φορολογικής συνείδησης, που θα υιοθετηθεί από τους πολίτες.

Στόχος των μέτρων θα είναι η εξυγίανση της Ελληνικής οικονομίας ώστε "να μπορέσει η Ελλάδα να ορίζει η ίδια το μέλλον της", πρόσθεσε, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας, δεσμευόμενος, η νέα κυβέρνηση να πραγματοποιήσει τις αλλαγές που υποσχέθηκε.

«Είμαστε αποφασίσμενοι να μετατρέψουμε την ελληνική οικονομία σε υγιή»

Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε ότι η νέα κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να "μετατρέψει την ελληνική οικονομία σε υγιή", ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι "το διεθνές περιβάλλον οξύνει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας μας".

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο κ. Παπανδρέου ευχαρίστησε τους ευρωπαίους ηγέτες για τις δηλώσεις υποστήριξης που έκαναν τις τελευταίες δύσκολες μέρε για την Ελληνική οικονομία, ενώ αποκάλυψε ότι ο ίδιος έθεσε το θέμα της ελληνικής οικονομίας στη Σύνοδο, με αποφασιστικότηατ και συγκεκριμένη στόχευση.

«Τα νέα μέτρα δεν θα είναι χτύπημα στο κεφάλι του πολίτη»

"Προεκλογικά δεν είχαμε εικόνα για το βάθος του προβλήματος", επεσήμανε ο κ. Παπανδρέου, ωστόσο τόνισε ότι το γεγονός αυτό, δεν αλλάζει όσα υποσχέθηκε προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ. Μοναδική διαφθορά που προκύπτει σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, είναι ότι οι πολιτικές της κυβέρνησης θα πρέπει να αναπτυχθούν πολύ πιο άμεσα, από τον αρχικό σχεδιασμό.

Επιπροσθέτως, οι επιθετικές αλλαγές θα αντιμετωπίσουν την κρίσιμη κατάσταση της ελληνική οικονομίας, αλλά "τα νέα μέτρα δεν θα είναι χτύπημα στο κεφάλι για την φτωχολογιά και την μεσαία τάξη που δεν έχουν ευθύνη για την κατάσταση" τόνισε ο κ. Παπανδρέου.

Μείωσης εκπομπής ρύπων 30% - Ενίσχυση αναπτυσσόμενων

Σύμφωνα με τον Έλληνα πρωθυπουργό η σουηδική προεδρία «κατάφερε να φτάσουμε σε σημαντικές αποφάσεις. Σε λίγες ημέρες θα είμαστε στην Κοπεγχάγη για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής. Αποφασίσαμε τη μείωση εκπομπής ρύπων κατά 30% και την ενίσχυση με έκτακτη εισφορά προς τις αναπτυσσόμενες χώρες. Εμείς επιμένουμε να προσανατολίσουμε την οικονομία μας προς την πράσινη οικονομίαΚέρδος


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης