Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εως τις 31 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης

12 Δεκέμβριου 2009 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την καταβολή της ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης.
Εως τις 31 Δεκεμβρίου η πρώτη δόση του επιδόματος αλληλεγγύης
       

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Οικονομικών, Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την οποία καθορίζονται οι λεπτομέρειες για την καταβολή της ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης.

Η καταβολή της πρώτης δόσης της ενίσχυσης θα γίνει, όπως ορίζει το άρθρο 1, παράγραφος 5 του νόμου 3808/2009, έως τις 31/12/2009 και η δεύτερη δόση έως τις 30/6/2010.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η καταβολή της ενίσχυσης θα γίνει από τις τράπεζες για τους δικαιούχους με εισοδηματικά κριτήρια, από τα ασφαλιστικά ταμεία για τους συνταξιούχους, από τις Νομαρχίες για όσους δικαιούνται προνοιακών επιδομάτων, από τον ΟΑΕΔ ή άλλο φορέα για όσους είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι.

Σε περίπτωση που το ίδιο πρόσωπο δικαιούται από περισσότερες πηγές την ενίσχυση κοινωνικής αλληλεγγύης, αυτή θα καταβάλλεται από το φορέα που υποχρεούται να καταβάλλει το μεγαλύτερο ποσό ή από το ασφαλιστικό ταμείο του δικαιούχου, εάν το ύψος της ενίσχυσης είναι το ίδιο και από τις δύο πηγές.

Οι δικαιούχοι με εισοδηματικά κριτήρια θα καθοριστούν ύστερα από ενέργειες της ΓΓΠΣ, η οποία θα δημιουργήσει (με βάση τις φορολογικές δηλώσεις για το οικονομικό έτος 2009) ηλεκτρονικό αρχείο δικαιούχων που θα αποσταλεί στις τράπεζες, ενώ και οι δικαιούχοι θα λάβουν σχετική ειδοποίηση. Εάν έχουν δηλώσει αριθμό τραπεζικού λογαριασμού, αυτοί θα πιστωθούν αυτομάτως.

Εάν υπάρχουν περιπτώσεις όπου, για τον οποιοδήποτε λόγο, οι δικαιούχοι δεν έλαβαν την πρώτη δόση της ενίσχυσης ως τις 31/12/2009 (π.χ. δεν ήταν υπόχρεοι υποβολής φορολογικής δήλωσης για το οικονομικό έτος 2009 και έτσι δεν ήταν δυνατή η καταγραφή τους ως δικαιούχων από τη ΓΓΠΣ), θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση με τα απαραίτητα δικαιολογητικά ως τις 28/2/2010 στους αρμόδιους φορείς, για να εισπράξουν την πρώτη δόση της ενίσχυσης ως τις 31/3/2010 ή μαζί με τη δεύτερη δόση.

Τυχόν συνταξιούχοι που εντάχθηκαν στα μητρώα μετά την έναρξη της ισχύος του νόμου 3808/2009, θα λάβουν την πρώτη δόση της ενίσχυσης μαζί με την πρώτη σύνταξη που θα τους καταβληθεί.

Πηγή Το βήμα



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης